Správy

ŠOK vo veci štadióna v Prešove: Firma odstúpila od zmluvy! Dá sa výstavba ešte zachrániť?

Na realizáciu projektu je od SFZ vyčlenených 2,4 milióna eur, termín ich použitia je podľa slov hovorkyne do konca roka 2023.

Ilustračný obrázok k článku ŠOK vo veci štadióna v Prešove: Firma odstúpila od zmluvy! Dá sa výstavba ešte zachrániť?
Zdroj: Mesto Prešov

Čo sa to deje s plánmi postaviť futbalový štadión v Prešove? Pýtali sme sa konateľa spoločnosti Futbal Tatran Aréna (FTA) Rastislava Mochnackého. „Spoločnosť AVA-stav s.r.o. odstúpila od zmluvy z formálne-technických dôvodov, ale domnievame sa, že v skutočnosti ide pre nich o ekonomickú nevýhodnosť projektu,“ uviedol pre presov.dnes24.sk. Ešte však situáciu nevidí čierne, podľa jeho slov boli stavebno-technické otázky v riešení obidvoch partnerov.

Neznamená, že nebude

V týchto dňoch však malo dôjsť už k prebratiu stavby a preto je tento krok viac než nečakaný.

„Domnievame sa, že žiadna z nich nie je neprekonateľná, aby sa dielo nedalo realizovať. Pokiaľ ide o zmenu vonkajšieho ekonomického prostredia, toto žiadna zo strán nevedela ovplyvniť,“ pokračoval k téme Mochnacký.

Momentálne FTA podľa neho situáciu analyzuje a veľmi skoro pristúpi k ďalším krokom k realizácií stavby.

„Odstúpenie AVA-stav, s.r.o. neznamená, že sa štadión nebude stavať. So SFZ sme aktuálnu situáciu konzultovali a myslíme, že majú pochopenie pre dané komplikácie,“ doplnil Mochnacký s tým, že po konzultácií s odborníkom na verejné obstarávanie nie je možné pristúpiť na oslovenie v poradí ďalšieho uchádzača z uskutočnenej verejnej súťaže.

Vysúťažená cena je v hodnote 16,57 miliónov eur bez DPH, čiže 19,89 miliónov eur s DPH. Z toho 2,4 milióna eur má byť dotácia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu, ktorú prerozdeľuje Slovenský futbalový zväz.

Dalšie informácie a stanovisko SFZ k téme nájdete v pokračovaní článku na 2. strane.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM