Kultúra

Zážitky prešovskej skupiny Akustika: Po zmene plánu odohrala koncert v škôlke, FOTO

Skupina Akustika vznikla na ulici a na ulici v Prešove mávala aj svoje prvé skúšky. Hráva však aj na ďalších netradičných miestach, napríklad v škôlke.

Ilustračný obrázok k článku Zážitky prešovskej skupiny Akustika: Po zmene plánu odohrala koncert v škôlke, FOTO
7
Galéria
Zdroj: Adam Zvolenský

Prešovskej skupine Akustika plynie 5. ročník pouličného turné Street Tour. Vystúpila aj na Stromoradí v Prešove, ale čakali ju koncerty i v záhradách, na hradnom nádvorí či na lodi.

Je to niečo úplne iné

„Prišli ľudia nielen z Košíc a Prešova, ale aj okolitých miest. Sme radi, že sa nám podarilo roztancovať Hlavnú ulicu v Košiciach aj Stromoradie. Ďakujeme za vydarený štart na našom východe,“ uviedol spevák kapely, Pavol Kovaľ.

Skupina Akustika vznikla na ulici a na ulici v Prešove mávala aj svoje prvé skúšky, preto je pre ňu takéto turné v uliciach slovenských miest prirodzenou súčasťou. Tento rok stavila na istotu a ide na známe miesta. „Celý nápad Street Tour ostáva živý a stáva sa z neho taká letná tradícia. Istotne v tom chceme pokračovať aj v budúcich rokoch, pokiaľ budeme stále aktívne hrať a mať energiu. Turné je o akustickom zvuku, je to niečo úplne iné a tieto koncerty majú svoju špecifickú atmosféru,“ vraví Peter Kovalčík.

Zdroj: YouTube.com

Skupina uvádza staršie veci, ktoré na klubovom turné neodzneli, pretože im viac sedí akustický šat. Zmenou prešli naopak niektoré novinky z albumu Zastavme svet, ktoré fanúšikovia doposiaľ akusticky nemali možnosť počuť.

Zahrali deťom v škôlke

Táto reggae partička na našej hudobnej scéne funguje 7 rokov a priznáva, že posledné dva roky sa jej darí. Veľmi tomu pomohol nielen album Zastavme svet, či akustické koncerty v uliciach miest a vystúpenia na najväčších slovenských festivaloch, ale aj podpora zo strany z fanúšikov. „Stále investujeme do rozvoja kapely, budujeme si vlastné štúdio a sme radi, že sa nám niečo aj vracia. Určite chceme napredovať,“ zhoduje sa kapela. Pri plánovaní tohto turné sa muzikanti nespoliehajú na počasie. To si človek nevyberie. Našťastie podľa ich slov a skúseností z predošlých ročníkov im počasie vychádzalo.

Veľmi radi spomínajú na presunutý koncert v Banskej Bystrici. „Trafil nás brutálny lejak a dostali sme ponuku od materskej školy, ktorá sa na nás chystala prísť pozrieť, pretože počúvajú s detičkami naše pesničky každý deň, aby sme koncert odohrali u nich. Tak sme sa presunuli do škôlky, detičky akurát vstali a boli z toho celkom prekvapené. Zahrali sme im, vyšlo slniečko a napokon sme ešte vystúpili aj na ulici,“ spomína Peter Kovalčík s úsmevom. Po vydarenom priebehu turné sa Akustika predstaví ešte 2.8. v Nitre a 7.8. v Bratis­lave, kde sa ku kapele pripoja špeciálni hostia Erik Šulc a Tribal Colours.

A ako prebiehal koncert na prešovskom Stromoradí si pozrite v priloženej fotogalérii. No a určite vás poteší aj priložené video :)

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

foto: Adam Zvolenský a archív kapely

Boli ste už na ich vystúpení? Prešovčania z Akustiky hrávajú na rôznych miestach
7
Galéria
Zdroj: Hudobná skupina Akustika
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM