Správy

Zaujímavá šanca pre Prešovčanov: Mesto vyhlásilo výzvu o naj záhradku či balkón

Ďalšia zaujímavá možnosť pre Prešovčanov. Mesto pri príležitosti 770. výročia prvej písomnej zmienky o meste totiž vyhlásilo súťaž pre záhradkárov.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavá šanca pre Prešovčanov: Mesto vyhlásilo výzvu o naj záhradku či balkón
Zdroj: TASR

Ako informovala hovorkyňa prešovskej radnice Veronika Kmetóny Gazdová, cieľom súťaže je podporiť obyvateľov, ktorí sa podieľajú na estetizácii predzáhradiek a balkónov a vytvárajú krajší a oku lahodiaci verejný priestor.

Mesto určilo tri súťažné kategórie o najkrajší balkón, ďalej o najkrajšiu predzáhradku rodinného domu a najkrajšie okolie vchodu do bytového domu. Termín na prihlásenie sa do súťaže stanovili od začiatku mája do konca septembra. Vyhodnotenie výsledkov a ocenenie víťazov je naplánované na október.

Súťaž je určená pre ľudí, ktorí bývajú v rodinných a obytných domoch na území mesta Prešov. Pri úpravách okolia bytových domov sa však nesmú svojvoľne vysádzať a presádzať stromy a kry. Podľa propozícií sadiť sa smú iba kvetiny a bylinky. Rastliny nesmú byť invázne a neodporúča sa vytvárať obruby, ktoré by sťažovali kosenie trávnikov.

Zapojiť sa do súťaže je potrebné na adrese sutaz@presov.sk, kde záujemca pošle maximálne dve fotografie svojho balkóna, predzáhradky, alebo verejného priestranstva, o ktoré sa stará.

Súťažiaci zároveň pripojí svoje kontaktné údaje (adresu, telefón a súhlas so zverejnením fotografií, meno a adresu). „Porota zložená z odborníkov vyberie podľa fotografií finalistov, ktorých osobne navštívi a následne vyhodnotí súťaž v jednotlivých kategóriách. Základným kritériom bude estetický vzhľad súťažných plôch a balkónov,“ uviedla hovorkyňa.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM