Kultúra

Zahral aj primátor Bratislavy: A Laskyho z Pary v Prešove nosili na rukách,FOTO+VIDEO

Ak vám z rôzneho dôvodu chýbala energia, na koncerte skupiny Para ste sa jej mohli nabažiť až až. Bratislavská kapela potešila Prešovčanov svojimi hitmi.

Zdroj: Dnes24.sk

Išlo o kvalitný energický 80-minútovým koncert, Para prezentovala aj svoj najnovší, 7. album, ktorý sa volá Našou krajinou. Napríklad hneď ako prvý z neho v úvode zaznel singel Svadobná.

Nechal sa nosiť na rukách

Spevák kapely Tomáš „Lasky“ Šedivý sa navyše prezentoval ako romantik, v strede koncertu začal rozdávať ženám ruže. Nezabudol si s nimi priamo v publiku neskôr aj zatancovať a napokon sa podujal aj na svoj obľúbený manéver; nechal sa publikom nosiť na rukách. Túto situáciu si nezabudnite pozrieť vo videu.

Para je na scéne už viac ako 20 rokov a prierez jej všetkých zásadných hitov sa do playlistu ani nezmestil. Nezazneli tak iné skvelé skladby ako Kruhy do vody, Matamatomatahari, RoboTi alebo Doma dobre. Ale to je dôkaz toho, že ak aj kapela playlist obmení, dodrží minutáž a ľudia sa bavia aj pri starších piesňach ako Koniec leta či takmer dvadsaťročnej piesni Veci začnú fungovať.

Z nového albumu skupina ešte vytiahla v prešovskom vypredanom klube Stomoradie rovnomenný singel Našou krajinou, ktorý na albume doplňuje Jana Kirschner a taktiež zaznela aj silná romantická balada Linda.

Majú album roka

Komunálne voľby a obsadenie primátorskeho postu v Bratislave Matúšom Vallom, basgitaristom Pary, nič nezmenilo na tom, že prišiel zahrať aj do Prešova. Divákov niekoľkokrát vychválil a spomenul aj ocenenie, ktoré sa nedávno skupine ušlo. „Nosič Našou krajinou sa stal albumom roka 2018 vďaka vám, ste absolútne fantatickí,“ povedal Vallo na pódiu, pričom v rukách držal sošku z Radio Head Awards. Koncert zakončil už takmer zľudovený prídavok Abstinent.

„Nosili ste nás na rukách, my by sme vás najradšej tiež. Samozrejme, chceme sa ešte raz pekne poďakovať za víkend, aj za vaše hlasovanie. Ozaj, nevideli ste niekde Laskyho hlas? Mal by byť niekde na ceste späť z východu,“ komentovala ostatné dni na Facebooku samotná kapela. Stále tak platí, že Para zostáva brutálnou v brutálnej zostave.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Koncert známej kapely v OBRAZOCH: V Prešove vystúpila Para
20
Galéria
Zdroj: Dušan Guman
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM