Hádzaná

Začína sa veľké finále: Tatran Prešov chce dosiahnuť 13. titul v rade za sebou

Hádzanárov Tatrana Prešov čaká od 18. mája už 17. finále domácej extraligovej súťaže za sebou. Proti súperovi z Považskej Bystrice skúsia získať 15. titul.

Ilustračný obrázok k článku Začína sa veľké finále: Tatran Prešov chce dosiahnuť 13. titul v rade za sebou
Zdroj: TASR

Ak by to vyšlo, bol by to 13. titul v rade a do celkového počtu 17-tich doterajších prvenstiev patria aj tri tituly z federálnych čias. Tatran kraľuje slovenskej mužskej hádzanej od sezóny 2003/04, odkedy mu iba raz – v sezóne 2005/06 titul uchmatla Považská Bystrica. A práve tá bude aj najbližším finálovým súperom zelenobielych, keď v semifinále Slovnaft handball extraligy porazili Považania Šaľu 3:1 na zápasy. Tatran v semifinále play-off zdolal Nové Zámky hladko 3:0, a tak pred finálovými súbojmi mal opäť dlhšiu – dvojtýždňovú prestávku.

Neboja sa jej

„Je to trochu problém, keďže za šesť týždňov sme odohrali iba tri zápasy. Ale tak to je, plakať nad tým netreba, lebo taká bola situácia a my chceme ostať pozitívni. Teraz sa čo najlepšie pripravujeme na Považskú Bystricu, ktorú rešpektujeme, ale nebojíme sa jej. Chceme proti nej odohrať dobré zápasy a koncentrujeme sa na seba,“ avizuje pred úvodným duelom série medzi dvoma najlepšími tímami dlhodobej časti tohto ročníka Slovnaft handball extraligy tréner Tatrana Slavko Goluža.

K finálovému súperovi dodal: „Majú svoju kvalitu, Hrajú dobrú hádzanú a všetci vieme ako ťažko sa hrá v Považskej Bystrici. Ale ja verím sebe a svojmu tímu. Ideme odohrať našu hru, do ktorej chceme dať maximum.“

Tatran sa v tejto sezóne stretol s finálovým súperom súťažne päťkrát. V ligových zápoleniach mal vo všetkých štyroch prípadoch jasne navrch Tatran (v základnej časti 45:28 doma a 28:20 vonku, v nadstavbovej skupine 38:27 doma a 39:24 vonku). Považania však uspeli v rozhodujúcom súboji o Slovenský pohár, keď triumfovali po kontroverznom sedmičkovom vyvrcholení. Spomienky na nevydarené finále však už tréner Goluža nerieši.

Všetci sú v poriadku

„Bol to z nášho pohľadu taký zápas, ktorý sa žiaľ občas vyskytne. Nebol to náš deň, čo sa niekedy stane aj iným tímom. Taký je šport, no je to už za nami. Teraz sa koncentrujeme na nové zápasy,“ uviedol tréner, podľa ktorého tím pred sériou o majstra nepotrebuje špeciálnu motiváciu. „Toto je finále. Treba ešte väčšiu motiváciu? Ak sú takéto zápasy, hráč je namotivovaný sám o sebe,“ avizuje prešovský lodivod. Ako uviedol, nezaoberá sa ani tým, žeby Považskej Bystrici chcel ukázať silu jednoznačným víťazstvom v troch zápasoch. „Nerozmýšľam takto. Som pozitívne naladený, ale rozmýšľam o priebehu zápasu, ktorý je pre nami. A až skončí, začnem rozmýšľať nad tým druhým,“ dodal Goluža, ktorýby mal mať na finále k dispozícii takmer kompletný káder. „Všetci hráči sú v poriadku. Trénuje už aj Dominik Krok. Jeho štart ale neodporučil lekár a ja nechcem riskovať. Keďže nie som doktor, stav nechám na jeho posúdení. Ostatní chlapci sú pripravení,“ dodal chorvátsky kouč.

Harmonogram finálovej série (hrá sa na tri víťazstvá):

  • 1. zápas: 18. mája (sobota) o 18.00 hod.: Tatran Prešov – MŠK Považská Bystrica
  • 2. zápas: 22. mája (streda) o 18.00 hod.: MŠK Považská Bystrica – Tatran Prešov
  • 3. zápas 25. mája (sobota) o 18.00 hod.: Tatran Prešov – MŠK Považská Bystrica
  • prípadný 4. zápas: 29. mája (streda) o 18.00 hod.: MŠK Považská Bystrica – Tatran Prešov
  • prípadný 5.zápas: 1. júna (sobota) o 18:00 hod.: Tatran Prešov – MŠK Považská Bystrica

A vo fotogaléri si pozrite, ako prebiehalo podujatie o post najsilnejšieho muža v 1. kole Slovenského pohára, ktoré sa konalo v Prešove.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Atraktívne momenty v Prešove: V našom meste sa stretli silní chlapi, FOTO
10
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM