Iné športy

FK Ekoprim Prešov má za sebou vydarenú sezónu: Opäť si zahrá najvyššiu súťaž

Futsalovému klubu FK Ekoprim Prešov sa darilo. Muži sa stali víťazmi II. ligy Východ, získali možnosť opäť hrať v najvyššej súťaži a to nie je všetko.

Ilustračný obrázok k článku FK Ekoprim Prešov má za sebou vydarenú sezónu: Opäť si zahrá najvyššiu súťaž
Zdroj: Futsal team Prešov

Ženy zažili pod hlavičkou FK Prešov premiéru v prvej lige, v ktorej obsadili štvrtú priečku. Darilo sa aj juniorským tímom. Tie opäť dosiahli medailové pozície.

A-tím vyhral druhú ligu

Prešovu priniesla ovocie práca s mládežou. Do tímu mužov prešli viacerí juniori a spoločne so skúsenejšími, stabilnými hráčmi vytvorili partiu, ktorá vybojovala v druhej lige prvé miesto. „Za roky odriekania a driny v našom klube treba poďakovať „starým“ D. Štýlovi, Krempovi, Šolimu, Harčarovi, Šulimu a iným, v neposlednom rade aj brankárom Chovanovi, Kapimu a Lipimu. V mužstve to veľmi dobre zafungovalo, bola vynikajúca chémia. Vyhralo druhú ligu a má možnosť hrať opäť v extralige,“ povedal na úvod manažér prešovského klubu Dušan Michalčík.

Ekoprim si vybojoval právo účasti v najvyššej súťaži po troch rokoch. Do extraligy sa zatiaľ neprihlásil. Termín odovzdania prihlášky je na prelome júna a júla.

Robia všetko pre návrat

„To, či sa prihlásime, závisí od viacerých faktorov. Vo veľkej miere to bude závisieť od toho, či nájdeme partnera a samozrejme od financií. Hľadáme partnera, s ktorým by sme dokázali náš klub posunúť o krok ďalej. O futsal majú záujem diváci i hráči. Potrebné je však vytvoriť podmienky na tréningový proces, regeneráciu, vyššie sú cestovné i ďalšie náklady. Usilujeme sa však robiť všetko pre to, aby sa futsalová extraliga v Prešove hrala," informoval D. Michalčík.

Úspešní juniori aj ženy

Vedeniu klubu sa v minulej sezóne podarilo splniť sen o družstve žien. Hráčky Prešova hrali v extralige, v ktorej obsadili 4. miesto. „Na galavečere top futsal v Banskej Bystrici bola naša hráčka Diana Macková vo verejnom hlasovaní vyhlásená za najlepšiu futsalistku roka. Pre reprezentantku Slovenska vo futsale je to tiež veľmi pekné ocenenie," poznamenal manažér klubu. Prešovskému futsalu sa darí aj práca s mládežou. V sezóne 2017/2018 vyhrala osemnástka prvú ligu i Slovenský pohár, hráči do dvadsať rokov obsadili v prvej lige druhé miesto a v Slovenskom pohári boli tretí. Tím do dvadsať rokov aj v tejto sezóne potvrdil kvalitu prešovského futsalu. V extralige i Slovenskom pohári obsadil druhé miesto.

„V lige dalo naše družstvo najviac gólov a inkasovalo ich najmenej. Najlepším brankárom v lige sa stal Marek Šulík, najlepším strelcom Filip Marton s tridsiatimi tromi gólmi. Kristián Medoň bol v all stars ligy. Juniori tvoria výbornú partiu a silný tím. Chcel by som tiež poďakovať rodičom a učiteľom, ktorí chlapcom vychádzajú v ústrety.“

Reprezentovali na OH mládeže

Veľký úspech dosiahli traja hráči Prešova. Kristián Medoň, Jakub Filip a Tibor Boháč reprezentovali Slovensko na olympijských hrách mládeže, ktoré sa konali v Buenos Aires. Reprezentačným trénerom bol Prešovčan Lukáš Vrbovský, ktorý je kormidelníkom juniorov aj v prešovskom klube. „Lukáš pracuje s našimi juniormi už viac rokov a za vynikajúcu robotu s nimi si zaslúži uznanie. Bronzovú pozíciu v extralige dosiahli juniori do sedemnásť rokov. Chlapci a dievčatá, ktorí a ktoré majú záujem hrať futsal, neváhajte a príďte to skúsiť na tréningy, kontakty nájdete na našej webovej stránke," dodal Dušan Michalčík.

Informácie redakcii poskytla Miroslava Baranová

A pre zmenu vo videu si môžete pozrieť to, aká atmosféra panuje v Košiciach počas aktuálnych MS v hokeji.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk

foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM