Futbal

Ohlasy na vypadnutie Tatrana Prešov z II. ligy: Čo po neúspechu povedali hráči?

Legendárna futbalová značka Tatran Prešov spadla do III. ligy. Po remíze s Petržalkou je jasné, že minimálne rok si nezahrajú ani v 2. najvyššej súťaži.

Ilustračný obrázok k článku Ohlasy na vypadnutie Tatrana Prešov z II. ligy: Čo po neúspechu povedali hráči?
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

1. FC Tatran Prešov opúšťa druhú najvyššiu slovenskú súťaž. Pred zápasom s Petržalkou mali zeleno-bieli ešte teoretickú nádej. Ich šance na záchranu definitívne pochovala remíza.

Chýbali góly

Hrá sa už len o šesť bodov a Tatran stráca na záchranu až osem, takže o všetko tento duel už rozhodol. „Opakuje sa to už po niekoľkýkrát. Začíname hrať až keď dostaneme gól, to je dosť neskoro. Chýbali nám góly, chcel som pomôcť, mrzí ma, že sa to nepodarilo,“ povedal podľa 1fctatran.sk kapitán prešovského tímu Miroslav Keresteš.

Tatran Prešov je najstarší futbalový klub na Slovensku. Onedlho oslávi 121. výročie od svojho vzniku. Značka, ktorá vychovala tisícky hráčov a futbalových legiend prvýkrát v histórii vypadáva do III. ligy. Medzi jej odchovancov patrí aj Filip Maník. „Dúfajme, že všetko zlé bude na niečo dobré. Verím, že tak ako sa po vypadnutí vzkriesil košický futbal, nastane to vzkriesenie aj tu a že sa to pohne aj so štadiónom.“

Ťažko na niečo pomýšľať

Prešov mal prechodný domov najprv v Poprade. Od začiatku sezóny 2018/019 hral svoje domáce zápasy v Stropkove. „Keď nehráte svoje domáce zápasy doma a stále musíte cestovať a každý zápas hráte vonku, nie je tam ozajstná domáca podpora. Inak sa hrá vo svojom meste, keď príde povzbudiť rodina, priatelia, fanúšikovia. Ak nebude štadión, ťažko na niečo pomýšľať či už v prvej alebo v druhej lige. Dúfajme, že sa to zmobilizuje a že sa prešovský futbal dostane tam kam patrí,“ dodal na záver.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM