Hokej

Začalo semifinále Extraligy žien: Na úvod skvelý výsledok prešovských hokejistiek

Vo vyrovnanom zápase medzi Popradskými líškami a prešovskou Šarišankou sa chlieb lámal v poslednej tretine. Tam rozhodli o víťazstve prešovské hráčky.

Ilustračný obrázok k článku Začalo semifinále Extraligy žien: Na úvod skvelý výsledok prešovských hokejistiek
66
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Prvý semifinálový zápas majú za sebou hokejistky Popradu a Prešova. Sériu, ktorá sa hrá na dva víťazné zápasy, začali lepšie prešovské hokejistky, ktoré v Poprade vyhrali prvý zápas 4:2. Do zápasu lepšie vstúpili Popradčanky, ktoré skorovali hneď v 3. minúte, keď na ľad z trestnej lavice naskočila vylúčená Miriam Mikesková a po jej prihrávke strelila prvý gól Popradu Petra Novotná.

Zápas bol poznačený množstvom vylúčení a v šestnástej minúte sa podarilo Prešovčankám pri vlastnom oslabení získať puk v útočnom pásme a poriadnou šupou z ľavého kruhu nekompromisne vyrovnala Júlia Matejková. Druhú tretinu zdobilo len viacero vylúčení a malá pästná výmena medzi dvojičkami na ľade Novotnou a Jurčovou.

Hneď v úvode záverečnej tretiny poslala do vedenia Prešov Petra Jurčová, ktorá na upravenom ľade nekompromisne premenila nariadené trestné strieľanie. Druhým gólom zvýšila náskok Prešova v 48. minúte Matejková a Poprad sa dostal do stresu, v ktorom záverečný tlak nevyznel tak, ako by mal. V presilovej hre v 54. minúte ešte korigovala skóre Zuzana Majeríková, no dve minúty pred koncom o zápase rozhodla druhým gólom Jurčová.

Hlasy trénerov

“Prešov z môjho pohľadu vyhral zaslúžene. Prešovské dievčatá hrali s väčším elánom, mali väčšiu chuť po víťazstve. My sme chceli hrať tak trocha profesorské hry. Nejde to, hokej sa musí zjednodušiť. Prešov dobre korčuľoval, musím ho pochváliť. V závere, čo sme si vytvorili tlak, bolo to už také živelné, nemalo to myšlienku. Séria začala, nepoddáme sa a budeme sa snažiť to v Prešove vynahradiť a verím, že nám to vyjde,” povedal po zápase tréner Popradských líšok Milan Skokan.

"Sme nadmieru spokojní. Čakali sme takýto ťažký zápas. Myslím, že dívaci, ktorí prišli na zápas, neľutovali. Bol to dynamický, svižný hokej. Na obidvoch stranách bolo množstvo šancí. Využili sme ich viac a tým pádom sme aj vyhrali. Máme z toho veľkú radosť,” skonštatoval spokojný tréner Šarišanky Róbert Marton.

Popradské líšky – ŽHK 2000-Šarišanka Prešov 2:4 (1:1, 0:0, 1:3)

  • Góly: Novotná, Majeríková – Matejková 2, Jurčová 2
  • Stav Série 0:1

Popradské líšky: Horvath – Šulíková, Krivjanská, Gorecká, Mikesková, Halušková L. – Gaborčíková, Šulíková L., Majeríková, Šulíková B., Novotná – Leskovjanská, Kováčiková, Staroňová, Čulíková, Ihnaťová – Klembalová, Krajňáková, Halušková R., Zemjanková

ŽHK 2000-Šarišanka Prešov: Štofanková – Žitňanská, Dzurinová, Jurčová, Veličková, Stašová – Paľová, Fortunová D., Fortunová A., Sedláková, Matejková – Čarnoká, Šándorová, Mišková, Maťašová

Druhý a prípadný tretí zápas série odohrajú hokejistky v Prešove. V sobotu 10.3. o 17:00, resp. v nedeľu 11.3. o 13:30.

Poprad - Prešov 2:4
66
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM