Iné športy

Prešovskí volejbalisti urobili prvý krok na ceste za semifinále: Nad Myjavou vedú 1:0

Do play-off extraligy mužov vstupujú úspešnejšie hráči VK Mirad PU Prešov. V sérii hranom len na dva víťazné zápasy sa ujali dôležitého vedenia 1:0.

Ilustračný obrázok k článku Prešovskí volejbalisti urobili prvý krok na ceste za semifinále: Nad Myjavou vedú 1:0
Zdroj: TASR

V prvom zápase štvrťfinále play-off hraného na dva víťazné zápasy zdolali mladého a húževnatého súpera z Myjavy výsledkom 3:0 (25:21,27:25,­25:23). Napriek nepriaznivej bilancii vzájomných zápasov boli Kopaničiari platným súperom, ktorému len veľmi málo chýbalo k zdramatizovaniu zápasu.

V sobotu majú Šarišania možnosť ukončiť sériu najrýchlejším možným spôsobom na palubovke súpera. Od prvých lôpt úvodného setu bolo jasné, že mladíci z Myjavy prišli do Prešova so vztýčenými hlavami a bez rešpektu pred papierovým favoritom. Vývoj setu naklonili výrazne na svoju stranu vedením 10:15, ale dlho ho neudržali. Domáci využili hneď niekoľko zaváhaní hostí v útoku, bleskovo vyrovnali a začali zbierať náskok. Set na 25:21 ukončil dvoma razantnými útokmi stredom siete blokár Ľuboš Macko.

V druhom sete sa skóre menilo ako na hojdačke. Za stavu 24:22 vykresal iskierku nádeje pre Myjavu najlepšie podávajúci hráč extraligy Jakub Ihnát, ale všetky pokusy o vyrovnanie boli márne. Prešovčania premenili na vedenie 2:0 v zápase tretí setbal, ktorý vzišiel z útoku kapitána Martina Sopka na 27:25.

Nezlomní Myjavčania pokračovali vo svojej riskantnej hre aj v treťom dejstve. Podobne ako v prvom sete sa im podarilo vybudovať niekoľkobodový náskok, ale do koncovky ho nepotiahli. Veľký problém im v priebehu celého zápasu robil útok zo stredu siete, ktorý domáci patrične často využívali. Posledný set skončil po smeči Michala Hudáka najtesnejším rozdielom 25:23 v prospech domácich.

Hlasy trénerov

Jaroslav Vlk, tréner VK Mirad PU Prešov: „Ťažký prvý krok v domácom prostredí. Myjava prišla s cieľom hrať riskantne a to sa im aj osvedčilo. Každý set sme prehrávali, ale v koncovkách sme zapli na plné obrátky a všetky sety sme uhrali na prvýkrát.“

Ľuboslav Šalata, tréner TJ Spartak Myjava: „Pre nás veľmi krutá prehra. V každom sete sme mali niekoľko šancí na zveľadenie alebo vybudovanie mierneho náskoku, ale bohužiaľ pre nás sme nimi pohrdli, čo skúsenejší súper v záveroch setov potrestal.“

VK Mirad PU Prešov – TJ Spartak Myjava 3:0 (25:21,27:25,25:23

  • Najlepší hráč zápasu: Martin Sopko st. (Prešov)
  • Počet divákov: 189
  • Rozhodovali: P. Höger, I. Porvazník

Informácie redakcii poskytla Jana Palenčárová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM