Správy

Začali sa na ňom ďalšie práce: Nákupné stredisko Opál naberie krajšiu tvár

Nákupné stredisko Opál na prešovskom sídlisku Sekčov naberie krajšiu tvár. V týchto dňoch sa začali ďalšie práce na jeho revitalizácii.

Ilustračný obrázok k článku Začali sa na ňom ďalšie práce: Nákupné stredisko Opál naberie krajšiu tvár
Zdroj: Mesto Prešov

Sídliskový priestor námestia s obchodmi, službami, priestor na stretávanie obyvateľov i trávenie voľného času naberie krajšiu tvár.

„Práce na obnove nákupného strediska nadväzujú na zrealizovanú úpravu centrálnej časti a schodov. V tejto fáze sa pracuje na centrálnom nástupe v podobe širokého schodiska a bezbariérovej rampy. Hlavné, teraz betónové plochy, budú vydláždené novou dlažbou so spádom k štrbinovým žľabom, čo výrazne prispeje k príjemnému dotvoreniu atmosféry priestranstva,“ uviedla hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Priestor bude doplnený prvkami drobnej architektúry, lavičkami, stojanmi na bicykle či odpadkovými košmi. Ráta sa aj s inštaláciou tzv. púzdra na ukotvenie vianočného stromčeka v západnej časti tohto priestoru počas obdobia adventu.

„Práce sa týkajú i verejného osvetlenia a zahŕňajú aj sadovnícke úpravy na ploche 352 m2 vrátane výsadby nových drevín. Inštalovať sa bude taktiež vodovodná prípojka pre hadicové zavlažovanie zelene. Zmluva o dielo bola podpísaná v objeme 138 660,69 eur, realizátorom stavby je prešovská spoločnosť Ekoprim, s.r.o. Práce by mali byť ukončené v polovici letných prázdnin,“ zakončila Kmetóny Gazdová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM