Správy

Začal sa prešovský Monmartre: Zapojiť sa do deja môžu aj náhodní okoloidúci

Snahou podujatia je priniesť živú kultúru do mesta a prilákať do ulíc čo najviac ľudí vďaka hudbe, divadlu, tancu, výtvarnému umeniu.

Ilustračný obrázok k článku Začal sa prešovský Monmartre: Zapojiť sa do deja môžu aj náhodní okoloidúci
Zdroj: Dnes24.sk

Festival pouličného umenia Prešovský Montmartre 2021 už odštartoval. Na svedomí to organizačne má Mestská galéria Caraffka a PKO v Prešove. Redakciu Prešov Dnes 24 o tom informovala tlačová referentka Msú v Prešove Lenka Šitárová.

Jeho snahou je priniesť živú kultúru do mesta a prilákať do ulíc čo najviac ľudí vďaka hudbe, divadlu, tancu, výtvarnému umeniu. Na programe je od pondelka 28. júna až do piatka 2. júla.

Aj okoloidúci

Podujatie dáva príležitosť aj náhodným okoloidúcim aktívne sa zapojiť do prebiehajúceho deja, či do výtvarného workshopu.

Väčšina podujatí sa odohrá pri Mestskej galérii Caraffka na Floriánovej ulici. „Prešovčania sa môžu tešiť na rôzne druhy umenia aj formáty, ktorými chceme potešiť a prizvať k interakcii všetky vekové kategórie," hovorí Janette Langová, vedúca Mestskej galérie Caraffka.

Správy z Prešova ponúkame tu:

V uliciach v centre mesta sa okrem umelcov predvedú už v pondelok aj žongléri, klauni, akrobati, mažoretky, ktorí tento festival otvoria. Opäť prekvapia aj tanečníci z Art Studia S.O.M. ONE, ktorí sa predstavia napríklad v rámci happeningov na ulici.

Program v stredu

Celá streda 30.6.2021 sa ponesie v duchu posledného školského dňa s programom venovaným najmä školákom, ktorým začínajú prázdniny. Najmenší sa môžu tešiť na balónovú šou, svoj talent predvedú aj deti z prešovského Centra pre rodiny a deti.

Divadlo zo sídliska sa prvýkrát na Prešovskom Montmartri predstaví rozprávkou Ako prišiel Jano k rozumu a zlého človeka na dobré obrátil. Nenechajte si ujsť ani výtvarný workshop, na ktorom si budete môcť vyrobiť bábky s Babadlom.

Neprehliadnite ani ďalšie aktuálne správy:

„Pre tých najmilších, najtalentovanejších a najšikovnejších návštevníkov máme pripravené aj vysvedčenia. Tak, ako každý rok, vystúpia aj súbory, ktoré fungujú pod hlavičkou PKO a to DFS Šarišanček a Diridonky. 1. a 2. júla sa uskutočnia remeselné trhy, na ktorých budete môcť obdivovať handmade výrobky. Veríme, že sa spoločne vidíme budúci týždeň na Floriánke a spoločne si tak užijeme mesto plné umenia a kultúry," dodala Janette Langová.

Zoznam koncertov

V piatok Floriánku rozozvučí aj starý jarmočný nástroj – flašinet – a divadlo z kufra. Vždy v podvečer cca od 17.00 hod. sa uskutočnia koncerty, na ktorých budú účinkovať: Petra Bači Band, Viki Olejárová, David Burgr, duo Ruth &Jane a Veronika Pillárová. V spolupráci s OZ Podaj ďalej sa každý deň uskutoční aj podujatie Podaj ďalej knihu.

A vo fotogalérii si pozrite aj zábery po otvorení trhoviska na Weberovej ulici.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Objektívom: Trhovisko na Weberovej v Prešove už otvorili
7
Galéria

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM