Kultúra

Z prešovskej kapely Komajota sa stala Komasyntha: Všetci členovia presedlali iba na syntetizátory!

Prešovská skupina Komajota využila jar vo svojej skúšobni naozaj netradične. Svoje najznámejšie skladby pretvorila do syntetickej podoby. Hudobníci odložili bicie, basgitaru aj spevový mikrofón a vymenili ich za syntetizátory. Sami sa vyjadrili, či budú hrať už len týmto spôsobom.

Ilustračný obrázok k článku Z prešovskej kapely Komajota sa stala Komasyntha: Všetci členovia presedlali iba na syntetizátory!
Zdroj: Dnes24.sk

Komasynthu predstavili členovia kapely v rodnom Prešove a to v priestore s nádychom Provensálska.

Kapela zavítala do Little Jazz Cafe počas jeho otvorenia, kolaudačný akt kapele zveril Vlasto Kráľ, jeden z najskúsenejších gastro ľudí z Prešova. Skupina oficiálne predstavila aj svoju druhú hudobnú tvár, keď vystúpila len so syntetizátormi pod názvom Komasyntha.

„Je to inšpirované tým čo robíme aj nástrojmi, na ktoré hráme. Spravili sme to na štýl Kraftwerk, no nemyslíme si, že to bude produkcia, ktorá by mala mať masový úspech. Venujeme sa hlavne Komajote. Aby sme takýto koncert zopakovali, musela by prísť nová príležitosť a priestor, kam by sa to hodilo,“ zhodli sa hudobníci napriek pozitívnym odozvám.

Počas večera to trefne zhrnul aj spevák Martin Husovský. „Máme kam chodiť, hľadať inšpiráciu a stretávať veľmi príjemných ľudí. Ak nebudeme pracovať, nájdete nás tu v kaviarni," zhodnotil Jeho kapelový kolega Stano Čorej radšej vynechal „vtipy, ktoré môžu trvať aj pol hodinu“ a vyhlásil: „Poďme to oliať!“ Vinylovú platňu pokrstenú šampanským z tejto príležitosti môžete nájsť aj s podpismi hudobníkov na stene v Little Jazz Cafe, na ktorého úpravách sa podieľal vo veľkej miere ich basgitarista Mišo Kráľ.

Informácie redakcii sprostredkoval PR manažér Edo Kopček

Čítajte tiež:

Plusy a mínusy Dobrého festivalu v Prešove: Čo sa dá hodnotiť pozitívne a čo bolo krokom vedľa?

Iniciatíva speváčky Katky Koščovej a netradičná adopcia: Prešovčania, máte šancu pomôcť skrášliť mesto!

Komajota sa zmenila na Komasynthu: Všetci členovia iba so syntetizátormi!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM