Rôzne

Výstavba severného obchvatu Prešova: Čerstvé informácie, ktoré vás zaujmú!

Národná diaľničná spoločnosť zvolala začiatkom septembra pracovné stretnutie týkajúce sa I. etapy výstavby Rýchlostnej cesty R4 Prešov – severný obchvat.

Ilustračný obrázok k článku Výstavba severného obchvatu Prešova: Čerstvé informácie, ktoré vás zaujmú!
Zdroj: TASR

Prešovská radnica informovala, že zástupcovia víťazného konzorcia zhotoviteľských firiem oboznámili pracovníkov mestského úradu za prítomnosti poslancov mestskej časti č. 1 s plánovaným postupom prác na výstavbe rýchlostnej cesty.

„Ešte v priebehu roka 2019 začne zhotoviteľ s výrubmi stromov a kríkov a pristúpi k uvoľneniu územia pre potreby budovania prístupov na stavenisko, a taktiež vybuduje samotné zariadenie staveniska,“ uviedol magistrát.

Ten zároveň doplnil, že stavebné práce sa začnú realizovať najmä v križovatke Prešov sever (križovatka Dúbrava), a to vybudovaním dočasného mostu cez rieku Torysa a prístupovej cesty k západnému portálu tunela Bikoš.

„Zhotoviteľ zrealizuje prvých 250 m prístupovej cesty k južnému portálu tunela Bikoš a následne preruší práce na predmetnom objekte,“ dodala prešovská radnica.

AKo ďalej uviedla, predpoklad dobudovania tejto komunikácie je v poslednom roku výstavby celej stavby rýchlostnej cesty R4.

„Doprava na stavbu tým pádom nebude realizovaná cez ulicu Mirka Nešpora a dôjde k zrušeniu dočasnej panelovej cesty súkromného investora. Prístup na stavbu bude z križovatky Prešov západ (križovatka Vydumanec), ktorá je súčasťou stavby D1 Prešov západ – Prešov juh,“ uviedol prešovský magistrát.

A na záberoch si pozrite Street Food Festival na Kasárenskom námestí v Košiciach. Kliknite si video.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM