Šport

Výsledok, ktorý sa v hádzanej často nevidí: Tatran Prešov v Lige majstrov remizoval

Hádzanári Tatrana Prešov remizovali na palubovke tímu Elverum Handball 24:24. Šarišania dlho doťahovali náskok súpera, ale v závere boli blízko k výhre.

Ilustračný obrázok k článku Výsledok, ktorý sa v hádzanej často nevidí: Tatran Prešov v Lige majstrov remizoval
Zdroj: TASR

Na konečných 24:24 domáci vyrovnali v posledných sekundách zápasu. Najlepším strelcom Tatrana bol Oliver Rábek, ktorý strelil 10 gólov. Prešovčania, ktorí o šancu postúpiť prišli už po predošlom zápase, odohrajú záverečný duel v C-skupine LM vo februári 2017 na domácej palubovke proti španielskemu tímu Naturhouse La Rioja.

Prešovčania mali v úvode niekoľko možností na otvorenie skóre, ale to sa podarilo domácim. Tí si prakticky po celý prvý polčas udržiavali náskok. Prvý polčas bol najmä o dôrazných obranách na oboch stranách. Hráči Elverumu viedli v prvom dejstve aj o štyri góly, ale hostia sa nevzdali. Od 20. minúty boli lepším tímom, efektívnejšie premieňali svoje šance a aj zásluhou brankára Čuprinu dokázali stiahnuť výraznejší náskok súpera. Krátko po zmene strán sa Prešovčanom podarilo vyrovnať na 11:11.

Následná snaha Tatrana o vytvorenie si náskoku stroskotala na obrane domácich, ktorí opäť odskočili (14:11). Prešovčania sa však nevzdávali. V 49. minúte sa prvýkrát dostali do vedenia, keď na gól Šárpatakyho nadviazal Hrstka a bolo 18:19. Keď Rábek upravil na 18:20, nasledoval oddychový čas domácich. Ten ich povzbudil(20:20), ale Rábek a neskôr i Páleš opäť dostali hostí do vedenia. Presilovka pomohla domácim k vyrovnaniu a po tom, čo v poslednej minúte Rábek využil riskantnú hru domácich bez brankára (23:24) domáci napokon stihli vyrovnať na konečných 24:24.

Elverum Handball – Tatran Prešov 24:24 (10:9)

  • Najviac gólov Elverum: Lindboe 10/3, Poklar 4, Ekren 3
  • zostava a góly Tatrana: Čuprina, Bražnik – Rábek 10/1, Hrstka 5/3, Krok, Sadovij 1, Ľ. Šárpataky, L. Urban 2, Pekár, Peskov 2, Vučko 1, Jankovič, Páleš 2, Carapkin
  • Rozhodovali: Leszczynski, Piechota (obaja Poľ.)
  • vylúčení: 2:3
  • ŽK: 3:3
  • 7 m hody: 3/3, 5/4

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM