Ľubomír Hudačko Futbal

Futbalový Tatran Prešov je jasne prvý: V rebríčku tímov z Európy nemá konkurenciu!

Na prvé miesto v ligovej tabuľke to nie je, ale futbalový Tatran Prešov jedno prvenstvo predsa len má. Konkurenciu nenašiel spomedzi európskych tímov. O čo ide?

Ilustračný obrázok k článku Futbalový Tatran Prešov je jasne prvý: V rebríčku tímov z Európy nemá konkurenciu!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Futbalistom Tatrana Prešov sa v poslednom období opäť prestalo dariť a vo Fortuna lige klesli na posledné miesto. Jedno prvenstvo ale podľa futbalového observatória športového štatistického centra CIES predsa len majú. Z najlepších 31 európskych líg sú lídrami v tabuľke mužstiev, ktoré dávajú šancu odchovancom tímu. K 21. novembru 2016 totiž zo 100 tímov koňare nemajú konkurenciu. Ide o hráčov vo veku 15 až 21 rokov, ktorí v aktuálnom ročníku dostali šancu vo Fortuna lige a pôsobia v klube už najmenej tri sezóny. Práve v tomto má Tatran jasné prvenstvo, títo hráči odohrali v lige aktuálnej sezóny až 74,6% ligových minút.

Druhá slovinská Gorica má oproti prešovskému percentuálnemu hodnoteniu až takmer desaťpercentný prepad (64,8%). Na treťom mieste je španielsky Athletic Bilbao (62,5%). Druhý slovenský tím po Prešove v tomto rebríčku je Ružomberok, ale nachádza sa až na 26. mieste. Jeho odstup je viac ako tridsaťpercentný (42,5%). Zelenobieli sú tak aspoň v takomto rebríčku prví, ale v slovenskej súťaži zatiaľ platia nováčikovskú daň a po dvoch prehrách za sebou dali zabudnúť na lepšiu sériu z predošlých týždňov. Ako vidno, šanca pre odchovancov neznamená mať aj kvalitné výsledky.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM