Hokej

Vyhrali ďalší duel: Hokejistov Prešova prišla podporiť rekordná návšteva

Prešovskí hokejisti prežívajú parádne obdobie. Vyhrali ďalší duel a rozhodne ho neoslavovali sami. Prišla ich podporiť rekordná návšteva.

Ilustračný obrázok k článku Vyhrali ďalší duel: Hokejistov Prešova prišla podporiť rekordná návšteva
Zdroj: HC Prešov Penguins

Prešov zažil rekordnú návštevu sezóny. Derby s Michalovcami si nenechalo ujsť až 2137 divákov. Nikto sa však tejto štatistike nemôže čudovať, veď Tučniaci servírujú svojim fanúšikom jednu výhru za druhoou. A bolo tomu tak aj naposledy.

Prešovskí hokejisti sú stále na čele 1. ligy s päťbodovým náskokom pred Detvou a víťazstvo v základnej časti majú na dosah. Budúci piatok čaká ďalší HC domáci zápas, v ktorom privíta štvrtú Skalicu. Skóre sa mohlo meniť v 9. minúte počas presilovky, ale prázdnu bránu netrafil Kokavec. To však napravil o pár sekúnd presne mierenou strelou Solomončak – 1:0. Záver tretiny bol v znamení tvrdých súbojov a skóre s v ňom nemenilo. Druhá tretina už nebola tak útočná. Michalovčania na jej začiatku zabojovali a v získanej presilovke trafil tyčku Banovský. Neraz to pred oboma bránkami vrelo.

Najmä domáca druhá formácia si vytvorila v 28. minúte nebezpečný tlak. V ďalšej presilovke sme ale inkasovali po brejku Giľáka a bolo vyrovnané. O zaujímavé momenty v ďalších troch minútach nebola núdza, diváci videli veľké šance aj emócie.

Do záverečnej dvadsaťminútovky vstúpili Prešovčania perfektne a po 23 sekundách išli do vedenia vďaka Kokavcovi. Michalovciam sa podarilo o minútu vyrovnať skrytou strelou Lučnikova. Stav 2:2 ale dlho nevydržal, Šimčák v 43. minúte prekĺzol cez obranu súpera a skóroval. V 49. minúte išli podľa hcpresovpenguins.sk Michalovce do troch a na ľade vznikla menšia šarvátka. Minútu a pol presilovky 5 na 3 tím zo Šariša nevyužil a Dukla bola stále v hre. Na konci ďalšej prešovskej presilovky prišiel gól Jokeľa na 4:2, ktorý hosťom výrazne šťažil snahu bodovať. Tí sa ešte pokúsili niečo urobiť s výsledkom, no neúspešne. Penguins tak zaznamenali dôležité víťazstvo a na čele ligy majú päťbodový náskok.

HC Prešov Penguins – HK Dukla Michalovce 4:2 (1:0, 0:1, 3:1)

  • Góly: 9. Solomončak (Prokop, Obšut), 41. Kokavec (Solomončak, Prokop), 43. Šimčák (Prokop), 56. Jokeľ (Abdul, Šaršok) – 32. Giľák, 42. Lučnikov (Drotár)
  • Prešov: L. Gavalier – Obšut, Novický, B. Cvengroš, Valečko, Hopkovič, Šaršok, Madový, J. Macko – M. Kokavec, J. Prokop, Chalupa – Jokeľ, Šimčák, Abdul – Solomončak, Bylina, Mikolášek – Pulščák, Ferenc.
  • Michalovce: A. Trenčan – Selujanov, Dolgoš, Kubát, M. Šterbák, Polaček, Slimák, Ľ. Buraľ – Banovský, Cútt, Giľák – Lantoš, Ščurko, R. Mráz – Lučnikov, Z. Král, Drotár – Fedorko, R. Kohutiar.
  • Diváci: 2137

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM