Šport

Zbytočná strata: Prešovskí futsalisti remizovali, keď premrhali trojgólové vedenie

Hráči FK Ekoprim Prešov doma stratili body. V zápase s Vranovom viedli už 3:0, nakoniec remizovali, hoci mali do stretnutia raketový nástup.

Ilustračný obrázok k článku Zbytočná strata: Prešovskí futsalisti remizovali, keď premrhali trojgólové vedenie
Zdroj: TASR

Hneď na začiatku sa domácim podarilo z prvej akcie skórovať, a to zásluhou Jakuba Harčára, ktorý zaznamenal najrýchlejší gól Prešovčanov v sezóne. V 9. minúte viedli Šarišania už 3:0, no Vranov štyrmi gólmi v rade otočil vývoj zápasu. Tesne pred koncom prvého dejstva sa ale futsalistom Ekoprimu podarilo prinavrátiť vedenie na svoju stranu a do kabín išli s jednogólovým náskokom 5:4.

Vyrovnaný duel mohli diváci v hale na Baštovej ulici sledovať aj v druhom polčase. V 26. minúte hostia vyrovnali na 5:5. Po strele kapitána Stanislava Krempaského sa Prešovčania ale opäť dostali do vedenia, to už svietil stav 7:5. Záver však patril hosťom z Vranova. Tri minúty pred koncom znížili na rozdiel jedného gólu a v závere z penalty vyrovnali na 7:7.

Po operácií slabín sa do zostavy FK Ekoprim Prešov vrátil Matúš Mihok. Do súťažného stretnutia nastúpil po dlhom čase, naposledy hral pred trištvrte rokom. „Chlapci ma zavolali, aby som im prišiel pomôcť, ale nie som zdravotne v poriadku. Mám problémy aj s platničkou a kedy sa dám dokopy to nikto nevie. Zápas sme začali dobre, potom sme trošku podcenili súpera. Brali sme to na ľahkú váhu, ale človek sa učí na vlastných chybách. Nemáme natrénované, ľudia neboli spokojní, ale hráme na čo máme. Ako domáce mužstvo sme mali vyhrať, ale nevyšlo to, stretnutie sme podcenili.“

Hráči BNP Team Vranov v stretnutí splnili to čo mali, tréner hostí Lukáš Vagaský bol s remízou spokojný. „V Prešove sme chceli bodovať, prekvapili sme a bodovali. Cieľom bola výhra, to nebudem tajiť, ale remíza je zaslúžená. Posledné dvojminútovky prvého a druhého polčasu máme vždy kritické, keď vyhrávame nevieme si udržať náskok a teraz sa nám to podarilo. Počas zápasu sa nám zranil brankár, museli sme ho striedať. Som rád, že sme v Prešove získali bod.“ Zverencov trénera Antónia Hernándeza teraz čakajú dva zápasy na ihriskách súperov. Najbližšie sa predstavia v piatok v Starej Ľubovni.

Informácie o zápase redakcii sprostredkovala Miroslava Baranová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM