Futbal Šport

Vyhrali aj o jedného hráča menej: Tatran má senzačné tri body od majstra v Žiline

Čo zápas, to gólové hody. Futbalisti Tatrana Prešov prekvapili fortunaligovú verejnosť a senzačne vyhrali na pôde majstra zo Žiliny. A to aj s vylúčením.

Ilustračný obrázok k článku Vyhrali aj o jedného hráča menej: Tatran má senzačné tri body od majstra v Žiline
6
Galéria
Zdroj: TASR

Po päťke od Slovana nečakala koňarov ľahká úloha, veď v 2. kole nastúpili pre zmenu u majstra v Žiline. Tam však napriek ďalšiemu vylúčeniu sebe aj slovenským rozhodcom dokázali, že vyhrať vedia aj v oslabení.

Dva góly Černáka

Rušno bolo v zápase už od úvodu. V 4. minúte si dobre narazil so spoluhráčom Černák a krížnou strelou vo veľkom vápne nedal Mandousovi šancu. Šošoni však odpovedali rýchlo, keď po pravej strane potiahol loptu Špalek. Odcentroval pred bránu, Škvarkova strela sa odrazila od brániacich hostí k Polievkovi a letná posila MŠK strelila svoj prvý súťažný gól za Žilinu. V 12. minúte mohol Polievka pridať aj druhý gól, ale krížnou strelou iba opečiatkoval ľavú žrď Talianovej brány.

Prešov však onedlho opäť viedol, z pravej strany odcentroval do šestnástky Issa a Černák z prvej po zemi prekonal Mandousa i po druhý raz. Domáci sa snažili vyrovnať, v 21. minúte kapitán Škvarka naservíroval loptu Káčerovi, ale jeho dobrý pokus minul ľavú žrď prešovskej brány o pár decimetrov. Hralo sa v dobrom tempe, ale vo finálnej fáze volili jej hráči zložitejšiu cestu a Talian tak nemal veľký problém udržiavať dobrý výsledok. V závere polčasu sa však Prešovčania potopili sami.

V 39. minúte stiahol Vavra pred bránou k zemi Streňo a sám faulovaný potom vyrovnal z penalty na 2:2. O chvíľu fauloval strelec Černák Diaza a po druhej žltej karte musel predčasne pod sprchy.

Tréner hodil fľašu

Hostia boli nervózni aj na lavičke a po hodení fľaše s vodou na trávnik vykázal hlavný rozhodca Somoláni trénera Tatrana Janteka na tribúnu. Šošoni sa snažili využiť presilovku o jedného muža okamžite po zmene strán, ale z úvodného druhopolčasového tlaku nevyťažili nič. Prešov dobre bránil, blokoval pokusy domácich a darilo sa mu odolávať. Po hodine hry Prešovčania dokonca opäť viedli, keď Vallo fauloval jedného z hostí a Streňo sa z penalty nemýlil.

Tlak Žilinčanov narastal, hostia sa prakticky nedostávali za polovicu ihriska, ale zato držali pre nich výborný výsledok. V 75. minúte vyslal dobrý pokus na Taliana striedajúci Holúbek, ale gólman Prešova výborným zákrokom podržal svoj tím. Domáci boli nervózni, hra sa im nedarila podľa predstáv a Tatranu sa darilo držať ich na uzde. V 88. minúte mohol vyrovnať Mráz, no prehlavičkoval bránu Prešova. V nadstavenej trojminútovke sa domácim už nepodarilo na hostí nič vymyslieť, a tak tri body putujú do Prešova. Tatran nedal v minulej sezóne vonku tri góly ani raz. Navyše už teraz má po dvoch dueloch na konte 4 zásahy, čo sa mu v minulom ročníku podarilo až po 12. kole.

Adrián Guľa, tréner Žiliny: „Súper bol neskutočne produktívny, bol u nás trikrát a strelil tri góly, čo je na môj vkus veľmi veľa. Treba to však rešpektovať. Bolo nás síce o jedného viac, ale chýbal trošku väčší kumšt a niečo navyše. Súperovi zagratulujem. V športe sú očakávania, že tím, ako my, bude stále vyhrávať, ale preto je to šport, že niekedy aj outsider hrajúci o jedného menej zápas takýmto spôsobom zvládne."

Pavol Mlynár, asistent trénera Prešova: „Bol to presne ten výkon, s ktorým sme sa chceli prezentovať: oduševnený a poctivý po celý zápas. Prvý polčas bol z našej strany kvalitný, bola to výzva hrať proti kombinačne kvalitnému a skúsenému súperovi. V druhom polčase sme kvôli oslabeniu museli upraviť taktiku a stiahnuť sa, ale verili sme, že poctivým výkonom a nejakou brejkovou situáciou sa presadíme. Neostáva mi nič iné, len chlapcom poďakovať.“

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM