ELA Rôzne

Vyhlasujeme zbierku pre obete výbuchu v Prešove. Operátor 4ka vaše dary znásobí

V piatok 6. decembra otriasol Prešovom výbuch v jednom z panelákov a ani nás v redakcii Dnes24.sk nenechala tragédia chladnými. Ako novinári sme boli na mieste nešťastia.

Ilustračný obrázok k článku Vyhlasujeme zbierku pre obete výbuchu v Prešove. Operátor 4ka vaše dary znásobí
14
Galéria
Zdroj: Ľubomír Hudačko

Hrozivú situáciu sme pokrývali priamo na mieste, videli sme obete, hovorili s nimi. Aj preto sme sa rozhodli pomôcť so zbieraním financií pre núdznych.

Počet obetí piatkového výbuchu plynu v prešovskom paneláku sa zvýšil na sedem (7. decembra) a je možné, že to nie je konečné číslo.

Ostali bez domova

Množstvo ľudí ostalo bez domova, prišlo o svoj majetok a to všetko v čase, keď sa my ostatní pripravujeme na najkrajšie sviatky roka. Na ten čas, ktorý všetci tradične trávime doma so svojimi najbližšími. Podľa najnovších informácií budú musieť panelák zbúrať.

„Aj naši redaktori z Dnes24.sk boli na mieste a od tej tragickej udalosti neustále informujeme nielen na Presov24.sk, ale v celej sieti našich regionálnych webov, o najnovšom vývoji. Osudy Prešovčanov ani nás nenechali chladnými i preto, že už druhý deň musíme o tejto tragédii písať a tým ju žijeme s nimi,“ hovorí Martina Zelenayová, riaditeľka mediálneho domu internet.sk, kam Dnes24.sk patrí.

Nie len ľudia s dobrými úmyslami sa však zaujímajú o obete výbuchu. Okamžite sa objavili aj rôzni podvodníci, hyeny, ktorí sa priživujú na ľudskom nešťastí.

Aj preto sme sa rozhodli zaregistrovať na ĽudiaĽuďom.sk výzvu v mene našej redakcie. Považujeme tento portál za lepší nástroj pomoci, ako iba zverejnené číslo účtu. Dôvodov je viacero:

  • platobná brána neumožňuje omyl pri zadávaní čísla
  • darovať je možné aj z platobnej karty, doma i v zahraničí
  • všetky dary sú transparentne zverejnené pod samotnou výzvou (ak si to darca praje, aj s jeho menom a odkazom)

„Náš portál už sprostredkoval dary za viac ako 8 miliónov eur. Je to efektívny, transparentný a moderný nástroj pomoci, ako ukázala aj nedávna zbierka na pomoc obetiam tragickej nehody autobusu pri Nitre, kde sa za niekoľko dní vyzbieralo 75-tisíc eur,“ hovorí výkonná riaditeľka ĽudiaĽuďom.sk Elena Šingliarová.

Všetky vyzbierané dary poputujú obetiam tragédie, pričom ďalší postup budeme koordinovať s mestom Prešov.

Sme silné celoslovenské médium a chceme to využiť pre dobrú vec. O zbierke budeme informovať prostredníctvom našich webov, aby sme mobilizovali čo najviac darcov.

4ka znásobí vaše dary

K našej zbierke sa pridal aj mobilný operátor 4ka, ktorý sa rozhodol znásobiť príspevky darcov. „S poľutovaním a účasťou sledujeme tragédiu v Prešove a rozhodli sme sa pomôcť práve prostredníctvom portálu ĽudiaĽuďom.sk, ktorý dlhoročne podporujeme. 4ka ku každému euru, ktorým darcovia prispejú do Vianoc na túto výzvu pridá 50 centov navyše. Navýši tak celkovú sumu darov o 50%,“ povedal marketingový riaditeľ operátora Roland Kyška.

Ďakujeme za to, že sa k nám pridáte aj vy a pomôžete do 23. decembra 2019 obetiam prešovskej tragédie zmierniť ich žiaľ a utrpenie. Prispievať môžete TU.

Večerné zábery z nešťastia v Prešove, ľudia pomohli aj potravinami
14
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM