Iné športy

Východniarske zápolenie, ako sa patrí: Futsalisti Prešova nadelili súperovi desiatku

Futsalisti Ekoprimu Prešov odohrali posledný domáci zápas v základnej časti. Privítali Vranov, ktorý zdolali vysoko, súperovi nastrieľali desať gólov.

Ilustračný obrázok k článku Východniarske zápolenie, ako sa patrí: Futsalisti Prešova nadelili súperovi desiatku
Zdroj: Viktor Zamborský

Futsalisti Ekoprimu Prešov zaznamenali v zápase 8. kola svoju doposiaľ najvyššiu výhru v aktuálnej sezóne. Šarišania sa v súboji proti Vranovu strelecky činili a svojmu súperovi nadelili 10 gólov.

Divoký úvod

Úvod stretnutia bol divoký, v prvej desaťminútovke padlo šesť gólov. Najprv skórovali hostia, Prešov potom dvomi gólmi otočil vývoj vo svoj prospech. Vranov však stav vyrovnal a v 10. minúte bolo skóre nerozhodné – 3:3. Ďalšie góly padli až v závere prvého polčasu.

Ekoprimu vyšla posledná minúta, počas ktorej Martin Biľ a Jakub Harčár potrestali chyby súpera a ešte pred prestávkou svojimi presnými zásahmi zabezpečili Prešovu dvojgolový náskok 5:3. V prvom dejstve hostia so Šarišanmi ešte držali krok, v druhom už domáci na palubovke jednoznačne dominovali a pridali aj ďalšie góly. Vranov si po zmene strán výraznejšiu šancu nevypracoval, Ekoprim skóroval ešte päťkrát.

Hlasy po zápase

Prešovčania museli s Vranovom stav otáčať, nakoniec vyhrali jasným výsledkom. Vďaka plnému bodovému zisku navyše stiahli náskok na vedúce duo Humenné – Zlato lux Košice, na tri body. „Výsledok hovorí o jednoznačnej výhre, ale na začiatku to tak nebolo. Prvý inkasovaný gól nás však nezaskočil, stav sme otočili, potom to bolo doťahovanie. Nakoniec sa nám podarilo vyhrať. Súper nehral v plnom počte, v druhom polčase kondične odišiel,“ povedal kapitán Prešova Martin Biľ.

Zlomová bola posledná minúta prvého polčasu, v ktorej domáci strelili dva góly a do šatní išli s dvojgólovým náskokom. Pred bránou hostí sa iskrilo aj v druhom polčase. Dve minúty pred koncom zápasu viedli Šarišania 9:3. Spokojní prešovskí diváci si pýtali aj desiaty gól. „Počul som v hľadisku taký výkrik a nám sa to podarilo, čo bolo pre publikum len dobré.“

Martin Biľ si obliekol zeleno-biely dres opäť po roku. 28-ročný hráč žije v Írsku, za FK Prešov si príde zahrať vždy, keď sa vráti na Slovensko. „Stále keď idem domov pozerám či stihnem aj zápas a stále sa mi to podarí vystihnúť. Naposledy som hral vonku v Košiciach s Grizzly minulú sezónu, teraz doma. Futsal mám rád, chýba mi, preto sa vždy zapojím aspoň na jeden zápas.“ Hostia z Vranova vedeli, že stretnutie s Prešovom nebude ľahké, s takou vysokou prehrou ale pred duelom nerátali.

Nečakali to

„Potvrdilo sa, že Prešov je kvalitné mužstvo a je favoritom súťaže. Domáci hrali výborne kombinačne, my sme im to svojimi chybami uľahčili, ale vyhrali zaslúžene. Prvý polčas bol z našej strany ešte dobrý, dlho sme držali vyrovnaný stav. Položili nás dva góly v závere prvého dejstva, odvtedy hral Ekoprim svoju hru, nám sa darilo stále menej. Úprimne povedané, nečakali sme, že prehráme až takým vysokým rozdielom,“ zhodnotil kapitán BNP Team Vranov Tomáš Jakub.

FK Ekoprim Prešov – BNP Team Vranov 10:3 (5:3)

  • Góly: 5., 9., 28. Mikluš, 6., 36. Hricov, 20. Biľ, 20. Harčár, 24. Krempaský, 38. Matúš Mihok, 39. Vantruba – 3. Boroš, 7., 10. Ladomerský
  • Rozhodovali: Marko, Molitoris
  • ŽK: Danko – Ladomerský, Kopčo
  • 100 divákov.
  • FK Ekoprim Prešov: Kapraľ – Vrbovský, Krempaský, Harčár, Beliš, Hricov, Vantruba, Matúš Mihok, Danko, Mikluš, Biľ
  • BNP Team Vranov: Jakubek, Kopčo, Ladomerský, Jakubčin, Turčík, Soták, Petričko, Boroš, Bavoľár, Jakub, Grega

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM