Iné športy

Prešovčania prvýkrát v nadstavbe bez bodu: Doma neubránili hviezdu z Prievidze

Diváci zaplnenej športovej haly v Prešove videli v závere zápasu krásne volejbalové výmeny plné napätia. Nanešťastie však domáci neubránili hviezdu hostí.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania prvýkrát v nadstavbe bez bodu: Doma neubránili hviezdu z Prievidze
Zdroj: Vkmiradpupresov

V sobotu sa dohrávalo 4. kolo nadstavbovej časti volejbalovej extraligy mužov. VK Mirad PU Prešov hostil na palubovke Spojenej školy Ľ. Podjavorinskej lídra tabuľky, tím VK Prievidza. Bohužiaľ však duel skončil s nepriaznivým výsledkom pre domácich. Prievidžania nepustili zápas do tajbrejku a vyhrali 3:1 (18:25, 21:25, 25:23, 25:17).

Želanie tajbrejku

Obe mužstvá výkonmi potvrdili, že sa môžeme tešiť na finálový turnaj Slovenského pohára, ktorý sa odohrá už budúci týždeň v Prievidzi. Prešovskí volejbalisti budú obhajovať dve víťazstvá v rade z minulých ročníkov. Hostia od úvodného podania dávali jasne najavo, že si prišli do Prešova pre víťazstvo. V prvom aj druhom sete len kontrolovali nazbieraný náskok a bez výraznejšieho vzdoru domácich ich aj získali vo svoj prospech. Až v treťom sete sa Šarišania rozohrali natoľko, aby mohli pomýšľať na obrat v zápase a vývoj stretnutia zdramatizovať.

Riskom na podaní i efektívnym útokom vyhrali tretí set 25:23. Domácich vo štvrtom sete hnalo publikum, ktoré si veľmi želalo tajbrejk. Hostia si naopak nechceli nechať ujsť plný bodový zisk. Keď po vedení “Kohútov” 24:21, Prešovčania blokom nahrávača Jurka otočili na 25:24, boli len krok od piateho dejstva. To však Prievidza nedovolila a po bloku Ludhu a ese Roosewelta vyh­rala štvrtý set rozdielom 27:25. Hráčom zápasu sa stal brazílsky univerzál vo farbách Prievidze Marcilio Braga Da Silva so ziskom 23 bodov.

Hlasy po zápase

Jaroslav Vlk, tréner VK Mirad PU Prešov: „Prievidza ťažila z výborného podania. My sme nedokázali konkurovať výbornému univerzálovi Marciliovi. V zaplienenej prešovskej hale videli diváci naozaj pekný volejbal. Škoda štvrtého setu, kde sme siahali na víťazstvo, ale troma esami nás Prievidza pripravila o tajbrejk.“

Richard Nemec, tréner VK Prievidza: „Dôležité tri body pre nás, aj keď sme to v záveroch setov poriadne zdramatizovali. Bol to určite zápas veľmi atraktívny pre divákov. Ďakujem hráčom, podali kvalitný výkon. Tento zápas a víťazstvo je veľmi priaznivé pre vývoj pred play-off.“

  • Najlepší hráč zápasu: Braga Da Silva Marcilio (VK Prievidza)
  • Počet divákov: 320
  • Rozhodovali: J. Mokrý, I. Porvazník

Informácie redakcii sprostredkovala Jana Palenčárová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM