Ľubomír Hudačko Správy

Východniari, na ceste opatrne: Do konca júna je TENTO frekventovaný úsek neprejazdný

Rekonštrukciou sa zvýši bezpečnosť a plynulosť cestnej dopravy v danom úseku cesty. Počas stavebných prác tu platia dopravné obmedzenia.

Ilustračný obrázok k článku Východniari, na ceste opatrne: Do konca júna je TENTO frekventovaný úsek neprejazdný
Zdroj: Prešovský samosprávny kraj

SÚC PSK odštartovala v apríli stavebné práce na ceste III/3182 v úseku Sabinov – Červená Voda (okr. Sabinov), konkrétne v staničení 1,925 – 2,553 km. Dnes24.sk o tom informovala hovorkyňa PSK Daša Jeleňová.

Vyše 620 metrov dlhý úsek nezodpovedal požiadavkám na bezpečnú, plynulú a efektívnu dopravu.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Dôvodom bol vznik bodovej závady, ktorá by sa mala do 150 kalendárnych dní odstrániť prostredníctvom rozšírenia cestného telesa a zlepšenia jeho odvodňovacích pomerov. Dielo je financované zo zdrojov Európskej investičnej banky a jeho celkový náklad je 273 633 eur.

Výmena podložia

V rámci investičnej akcie sú v úseku naplánované viaceré zásahy.

Konkrétne ide o odhumusovanie svahov cesty, odkop nespevnených krajníc a odkop pre výmenu podložia. Súčasťou prác je ďalej frézovanie asfaltových a podkladových vrstiev vozovky, zriadenie trativodu a rozšírenie násypového telesa s dosypaním nespevnených krajníc.

Zlepší sa tiež podložie v mieste novej konštrukcie vozovky a zriadi jej aktívna zóna z kameniva. Nasledovať bude zhotovenie dláždenej priekopy a nového krytu vozovky, spevnenie jej krajníc kamenivom, zahumusovanie a zatrávnenie svahov. Napokon sa tu osadia záchytné a vodiace zariadenia a zrealizuje trvalé dopravné značenie.

Viac správ z Prešova:

Rekonštrukciou predmetnej vozovky sa výrazne zvýši bezpečnosť a plynulosť cestnej dopravy v danom úseku cesty. Počas realizácie stavebných prác tu budú platiť dopravené obmedzenia.

Obojsmerne striedavo

Do 30. júna 2022 je daná cestná komunikácia úplne uzavretá.

Obchádzková trasa vedie cez obce Pečovská Nová Ves – Jakovany – Červená Voda. Od 1. júla 2022 do ukončenia stavebných prác v auguste bude cesta uzavretá čiastočne. Doprava bude v tomto časovom období obojsmerne vedená striedavo v jednom jazdnom pruhu a regulovaná prenosným dopravným značením. Účastníci cestnej premávky tu musia počítať so zníženou povolenou rýchlosťou 30 km/h.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM