Šport

O tip na VÍKEND bude postarané: Do Prešova sa chystajú prísť Kuzminová či Žampovci

Na megaihrisku si deti budú môcť vyskúšať rôzne športy a povzbudia ich úspešní slovenskí športovci. Pôjde o sériu štyroch podujatí, Olympijských dní.

Ilustračný obrázok k článku O tip na VÍKEND bude postarané: Do Prešova sa chystajú prísť Kuzminová či Žampovci
Foto: Ľubomír Hudačko

V sobotu 14. mája odštartuje v Prešove projekt Športuj Slovensko, ktorého cieľom je podpora detí, mládeže a celých rodín v športových aktivitách. Aj touto formou chce Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) po pandemických rokoch opäť rozhýbať celé Slovensko.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Ako uviedli organizátori, návštevníkov čakajú dni plné športu a zábavy pre celú rodinu. Na megaihrisku si budú môcť vyskúšať rôzne športy a povzbudia ich úspešní slovenskí športovci.

Potrebný návrat športu

Séria štyroch podujatí, Olympijských dní, sa uskutoční najprv v Prešove v jazdeckom areáli na sídlisku III (14. mája), potom pokračuje na Štrbskom Plese (21. mája), v Donovaloch (23. júla) a vyvrcholí v Bratislave (3. septembra).

Na každé podujatie prídu slovenskí olympionici, s ktorými si budú môcť návštevníci zašportovať.

„Po pandemickom období je potrebné vrátiť šport do hry na všetkých úrovniach. Chceme utužiť vzťah rodín s deťmi k športu, aby sa stal súčasťou ich života. Práve v rodinách získavajú deti základné návyky pre pohybovú a telesnú kultúru. Aj ďalšie naše projekty pre širokú verejnosť chcú poukazovať na dôležitosť športu a pohybových aktivít,“ uviedol v tlačovej správe prezident SOŠV Anton Siekel.

Viac správ z Prešova:

Deti do 15 rokov si môžu na megaihrisku Športuj Slovensko zasúťažiť v Behu Olympijského dňa či v súťaži Bicykel Olympijského dňa. Návštevníci si budú môcť vyskúšať aj futbal, florbal, basketbal, volejbal, biatlon či jednotlivé atletické disciplíny.

Kto potvrdil účasť

Atrakciou bude veľká lezecká stena.

Nebude chýbať ani kultúrny program, autogramiády úspešných športovcov či tvorivé dielne. Na podujatiach sa objavia osobnosti Slovenského olympijského tímu, ktoré budú motivovať deti, mládež a rodiny k pravidelným športovým aktivitám, šíriť myšlienky olympizmu a podporovať mladé športové talenty, aby rozvíjali svoje športové nadanie.

Účasť na podujatiach už potvrdili Anastasia Kuzminová, Jakub Grigar, Róbert Vittek, Adam a Andreas Žampovci. Na Športuj Slovensko sa chystajú aj ďalší poprední slovenskí športovci, ktorí pôsobia v regiónoch, kde sa konajú jednotlivé podujatia.

A vo videu nájdete aj zábery z Floriánovej ulice, ktoré mali 4. mája meniny.

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk

Zostaňte u nás, máme ďalšie nové správy:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM