Ľubomír Hudačko Kultúra

Výberový PREHĽAD: Top podujatia, na ktoré sa v novembri môžete tešiť v Prešove

November príchádza a kam si počas neho vyraziť v Prešove? Zostavili sme výber podujatí, ktoré sú podľa nás tie najzaujímavejšie.

Ilustračný obrázok k článku Výberový PREHĽAD: Top podujatia, na ktoré sa v novembri môžete tešiť v Prešove
Foto: Ľubomír Hudačko

Miro Jaroš pre deti Ťuki tour 2

4. novembra 16:00 – 18:00 v Kine Scala

Po úspešnom, minuloročnom Ťuki tour, pripravil Miro Jaroš so svojou kapelou nový program pre deti a ich rodičov. Na koncerte nebudú chýbať najznámejšie hity, ani skladby z albumu Pesničky pre (ne)poslušné deti 2. Koncert nie je vhodný pre deti do 3 rokov a deti zle znášajúce hlasnú hudbu.

Spoznaj svoj kraj

5. novembra 18:00 – 21:00 v PKO

Celoslovenský program Spoznaj svoj kraj – Oživme folklór v Prešovskom kraji.

TalkShow Petra Marcina

6. novembra o 19:00 v Kine Scala

Peter Marcin po roku opäť prichádza do Prešova so zájazdovou verziou TalkShow. Môžete sa tešiť na pútavé rozhovory, zábavné príhody a scénky, pesničky, či interakcie s divákmi. Hosťami budú Zuzana Tlučková, Peter Sklár a Vlasta Mudríková.

Príbeh mesta

9. novembra 17:00 – 19:00 v Caraffovej väznici

VI. ročník postupovej fotografickej prehliadky. Galéria sa po celý rok zapája o osláv 770. výročia od prvej prvej zmienky o meste, preto sa tentokrát výstava ponesie v duchu hľadania genia loci mesta Prešov. Výstava prezentuje najlepšie zábery profesionálnych, ale aj amatérskych fotografov, ktoré boli posúdené odbornou porotou.

Objavovanie Prešova

11. novembra 10:00 – 13:00,
12. novembra 14:00 – 17:00 pri Mestskom informačnom centre

Všetkci milovníci histórie, obzvlášť histórie mesta Prešov sú pozvaní na cyklus stretnutí s názvom Objavovanie Prešova. Témou tohto objavovania bude Zapísané v koži pred 770 rokmi.

Mydlinka a bublík v Bublilande

12. novembra 16:00 – 18:00 v Kine Scala

Prvýkrát na Slovensku Divadlo mydlových bublín. Obyvatelia čarovnej krajiny a žiaci špeciálnej „Bubli – bubli“ školy , Mydlinka a Bublík, prenikajú do tajomstiev zaujímavej náuky – mágie skrotenia mydlových bublín.

La Gioia & band – Rockové balady

21. novembra 19:00 – 21:00 v PKO

La Gioia a známe rockové kapely svetovej aj domácej produkcie v doprovode štyroch bravúrnych hudobníkov z Nitry.

O Zlatej rybke

26. novembra 16:00 – 17:30 v PKO

Divadelné predstavenie pre deti.

David Koller & Band

9. novembra o 19:30 v Encore

Legendárny člen skupiny Lucie David Koller vystúpi so svojou skupinou v Prešove, v úvode štvrtkového koncertu zahrá aj predkapela Bon Jovi Revival a spevák Rado Moznich.

Vianočné trhy

Od 24. novembra do 22. decembra na Hlavnej ulici

Počas obľúbeného podujatia si budeme môcť nakúpiť vianočné darčeky a aj sa zabaviť. Počas trhov v Prešove sa totiž ako každý rok chystá aj sprievodný program. Aj tento rok trhy tak so sebou prinesú tú právu atmosféru blížiacich sa sviatkov.

Na koho to slovo padne

25. novembra o 19.00 v Kine Scala

Jedna z najúspešnejších slovenských divadelných hier postavená na pätici oduševnených výkonov prichádza na prešovské pódium. Lukáš Latinák, Juraj Kemka, Marián Miezga, Róbert Jakab a Vladimír Kobielsky sa predstavia v grotesknom príbehu piatich indivíduí uzavretých v jednej miestnosti v spoločnosti jedného revolvera.

Filmový festival Ekotopfilm

22. novembra od 16.00 do 23. novembra do 21.30 v Kine Scala

Posolstvom tejto akcie je environmentálne vzdelávať a pozitívne meniť správanie ľudí k našej planéte, prostredníctvom filmov a sprievodných diskusií. Festival sa otvára doobeda programom pre deti s vopred dohodnutými základnými a strednými školami. Podvečer patrí verejnosti. Okrem jedinečných dokumentárnych filmov z celého sveta príde na rad aj program „mimo plátna“, kde sa bude diskutovať s hosťami na aktuálne témy.

Katka Koščová a Geišbergovci

27. novembra o 19.00 v Divadle Jonáša Záborského na Veľkej scéne

Po úspešnom spoločnom turné v minulom roku pokračuje koncertná spolupráca Geišbergovcov a Katky Koščovej aj v roku 2017. Stretnutie autorskej tvorby Katky Koščovej a Daniela Špinera s osobitým pesničkárstvom dvoch generácií Geišbergovcov, otca Mariána a synov Martina a Mareka, v sebe nesie prísľub nevšedného zážitku.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM