Ľubomír Hudačko Kultúra

VÝBER: Zoznámte sa s akciami v Prešove, ktoré radíme počas týždňa navštíviť

Je tu ďalší novembrový týždeň a môžete sa počas neho v Prešove tešiť aj na rôzne zaujímavé podujatia. Zostavili sme výber akcií, ktoré radíme navštíviť.

Ilustračný obrázok k článku VÝBER: Zoznámte sa s akciami v Prešove, ktoré radíme počas týždňa navštíviť
Foto: Ľubomír Hudačko

Agáta, Alfred a tí ďalší

13. novembra od 18.00 vo Viole

Nastal ten správny čas, aby ste zažili napätie a možno sa aj trochu báli. Príďte na novembrové stretnutie ženského umeleckého klubu, po názvom Agáta, Alfred a tí ďalší. Spomeňte si na napínavú scénu z knižného alebo filmového dobrodružného príbehu, hororu alebo detektívky a prineste ju do klubu.

Rozprávky z divadla

15. novembra od 17.00 vo Viole

Pätnásť rozprávok prinesie pohľad na udalosti a veci, ktoré si divák zvyčajne nevšimne pretože ich vníma ako súčasť celku predstavenia – svetlá, rekvizity, parochne, kostýmy, nábytok. V divadle sa však dejú aj príbehy, ktoré ostávajú ukryté nielen zraku návštevníkov, ale aj zamestnancov.

Inšpiratívny večer

15. novembra od 18.30 v Libresse

Na novembrovej besede budete mať možnosť bližšie spoznať zakladateľku projektu a fanpage Som idealista- Ivet Tomáškovú a taktiež Michala Hrehuša, zakladateľa I Can Academy, Myšlienky dňa a autora motivačných kalendárov a diárov. Hudobným hosťom podujatia bude skupina Wandererove Segry.

Literárne soirée

15. novembra 19:00 – 20:30 vo Wave

Aj tento november sa vrámci festivalu Alternatívny kvocient, ktorý organizuje klub Wave uskutoční Literárne soirée. Ide o umelecký večer, na ktorom sa podieľa ktokoľvek, kto píše, hrá alebo komponuje a má záujem zapojiť sa. Hlavnou zložkou sú krátke literárne texty interpretované hercami, ktoré sú doplnené hudobnými a moderátorskými vstupmi.

Filmové stredy

15. novembra od 19.00 v Lanovom centre

Aj tento rok sa môžete počas sychravých večerov prísť pozrieť na premietanie outdoorových filmov, ktoré sa z časových dôvodov nezmestili do dvojdenného premietacieho maratónu Hory a mesto Prešov 2017. Vstup voľný.

Multižánrový večer

16. novembra od 15.30 v Barličke

Multižánrový večer plný zábavy a radosti pre celú rodinu. Vstup voľný. Hudobné zoskupenie Domko, Alexandra Mireková-Tanečná hodina pre deti, handmade výrobky pre deti, tanečné vystúpenie skupiny Art studio s.o.m. one, prednáška o prírodnej kozmetike, Martin Husovský.

Spomienka na Karla Kryla

16. novembra od 19.30 v Bizarre

Tradičný každoročný spomienkový koncert na Karla Kryla v podaní prešovskej pesničkárky Viki Olejárovej. Vypočujte si naživo piesne tohto básnika s gitarou.

Burza starožitností

17. novembra na Hlavnej

Tradičná burza starožitností na pešej zóne v Prešove nebude chýbať ani v sviatočný deň.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM