Ľubomír Hudačko Kultúra

DJZ pokračuje v uvádzaní pôvodných muzikálov: Chystá sa premiéra Nikolu Šuhaja

Predstavenie Nikola Šuhaj sa rodilo dva roky a tri mesiace. Pôvodný slovenský muzikál má premiéru 10. a 11. novembra - na Veľkej scéne DJZ v Prešove.

Ilustračný obrázok k článku DJZ pokračuje v uvádzaní pôvodných muzikálov: Chystá sa premiéra Nikolu Šuhaja
Zdroj: TASR

Na konci sveta, v dedinke učupenej v lone štítov, narodil sa zbojník, ktorý bohatým bral a chudobným dával, až kým ho zrada nepripravila o lásku aj o život. Takto uvádza svoj nový titul Nikola Šuhaj prešovské Divadlo Jonáša Záborského.

Nie každý ju pozná

Režisérom muzikálu je Michal Náhlík, ktorý napísal libreto aj texty piesní, hudbu skomponoval Martin Husovský. Predstavenie sa rodilo dva roky, tri mesiace sa skúšalo na scéne. Okrem veľkého množstva hereckých postáv v ňom účinkuje živá kapela a v tanečných choreografiách aj členovia Poddukelského umeleckého ľudového súboru. Scénu navrhla Anita Szőkeová, kostýmy Lenka Kadlečíková. Náhlík uviedol, že je to legenda o Nikolovi Šuhajovi lúpežníkovi, ktorú na jeho veľké prekvapenie nie každý pozná.

Má svoje ukotvenie v neďalekom regióne aj na Podkarpatskej Rusi. Preto inšpiráciu čerpali aj z ukrajinského folklóru. Objavujú sa tu aj výrazy v maďarčine a rumunčine. V hlavnej úlohe Nikolu Šuhaja sa predstaví Matej Lacko, ktorého alternuje Lukáš Šepták. Rolu Eržiky naštudovali Veronika Husovská aj Gabriela Očkajová. Bosorku hrajú v alternácii Silvia Donová a Ľudmila Dutková. Aj ďalšie postavy zveril režisér poväčšine dvom hercom.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM