Kultúra

Výber top podujatí v Prešove: Nikola Šuhaj unplugged aj spomienky na Nežnú revolúciu

V redakčnom výbere naj podujatí na piatok a víkend sa môžete tešiť na Nikolu Šuhaj unplugged, no bude sa aj spomínať na Nežnú revolúciu. Kde teda vyraziť?

Ilustračný obrázok k článku Výber top podujatí v Prešove: Nikola Šuhaj unplugged aj spomienky na Nežnú revolúciu
Zdroj: Dávid Doroš

30 rokov slobody

15. novembra 19.00 v Kine Scala

Nechajte sa pozvať na večer, kde sa bude hovoriť a spievať. Pretože sa môže, pretože sa chce. Vystúpia Viki Olejárová, Kryl band a hostia.

Tús nua

15. novembra 20.30 v Chris­tianii

Chorvátska kapela Tús Nua vznikla v roku 2016. Stojí za ňou dvojica hudobníčok, ktoré milujú shoegaze, dream-pop, ale aj post-rockové dunenie. Toto všetko sa snúbi v ich tvorbe, ktorú budete môcť spoznať naživo.

ŠŠK Prešov – Slavia Praha

16. novembra 17.30 v športovej hale na Baštovej

Ďalšie kolo MOL ligy prinesie symbolicky česko-slovenský súboj hádzanárok Prešova a Slavie Praha. Príďte povzbudiť domáce športovkyne.

Audiencia

16. novembra 18.30 v DJZ

Hru Audiencia napísal Václav Havel v roku 1975. V tej dobe pracoval ako robotník v trutnovskom pivovare. V pivovare sa tiež celá hra odohráva a postava Ferdinanda Vaňka nesie Havlove autobiografic­ké rysy.

Zjedz stejdž: Doba plastová

16. novembra 19.00 v Chris­tianii

Inscenované čítanie divadelnej hry Doba plastová s konzervatoristami pod vedením Michaely Zakuťanskej, tentokrát na aktuálnu tému postojov človeka ku planéte.

Nikola Šuhaj unplugged

16. novembra 20.00 v DJZ

Počas jednej magickej noci v roku sa stovky európskych divadiel spájajú a ponúkajú netradičné a výnimočné divadelné zážitky. Desiaty ročník celoslovenského podujatia, súčasť európskeho projektu European Theatre Night, ktorý prezentuje divadlo tvorivým spôsobom v neobvyklom časovom rozpätí, je venovaný 30. výročiu Nežnej revolúcie.

Edo Klena a priatelia

16. novembra 20.00 v Stromoradí

Koncert, apolitické radostné stretnutie Eda Klenu a jeho priateľov, ktorí hrali a hrajú jeho piesne.

Nezabúdame – 30 rokov od Nežnej revolúcie

17. novembra 17.00 na Hlavnej

Dejiny nás učia, že slobodu, demokraciu a právny štát tu nemáme raz a navždy, ale musíme si ju chrániť, bojovať za ňu a podporovať ju – aj takto znie pozvánka od organizátorov.

A na záberoch si pozrite aj niečo viac z obce Udavské, ktorá sa v Humenskom okrese stala najúspešnejšia dedina v súťaži o NAJ obec Slovenska 2019. Kliknite si video.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM