Ľubomír Hudačko Hokej

Vstup do play off zvládli: Prešovskí hokejisti vedú po dvoch dueloch 2:0

Sú na dobrej ceste dostať sa opäť o krok ďalej k postupu do extraligy. Prešovskí hokejisti totiž zvládli dva úvodné duely v play off a vedú 2:0.

Ilustračný obrázok k článku Vstup do play off zvládli: Prešovskí hokejisti vedú po dvoch dueloch 2:0
Zdroj: HC Prešov Penguins

Hokejisti Prešov Penguins zvládli prvý aj druhý štvrťfinálový zápas, keď ešte viac zlepšili svoj výkon a súpera zdolali výsledkom 6:1. Ten mohol byť omnoho vyšší, keby nebolo výborného Kompasa v bránke hostí.

Prvý gól prišiel v 8. minúte, keď Abdul využil chybu súpera a voľný Jokeľ favorita poslal do vedenia. Naďalej bol Prešov aktívnejší, snažili sa útočiť a vytvárali si tlak. Prešovskí „Tučniaci“ mali v 15. minúte presilovku 5 na 3, ktorú využil tvrdou strelou Kokavec – 2:0. Počas presilovky 5 na 4 mohlo byť 3:0, no Jokeľ neusmernil puk do prázdnej brány. Považania neboli nebezpeční ako v prvom dueli a robili zbytočné fauly.

Druhá tretina začala presilovkou hostí a tyčkou Práška, na ktorú reagoval dvoma šancami v oslabení Jokeľ. Do gólu vyústil v 28. minúte vďaka strele Mikoláška. Prešovčania potom pokračovali v dobrej hre a Kompas mal pri tyčke Obšuta kus šťastia. „Panteri“ hoci takmer nič neukázali, v závere tretiny mali presilovku 5 na 3 a Hriňa znížil.

Pokračujúcu presilovku 5 na 4 v poslednej dvadsaťminútovke Považská podľa hcpresovpenguins.sk nevyužila. Potom faule domácich reagoval Trenčan úderom do Jokeľa a začala sa poriadna pästná výmena. Považská Bystrica v presilovke zatlačila a zníženie mal na hokejke Kubiš. Až v 52. minúte to padlo Kokavcovi – 4:1. Náš tlak vyústil v 57. minúte k piatemu gólu z hokejky Šimčáka. To už Bystričania rezignovali a na 6:1 dal po krásnej akcii Abdul. Prešov vyhral aj druhý štvrťfinálový zápas a sériu vedie 2:0.

HC Prešov Penguins – HK 95 Považská Bystrica 6:1 (1:0, 2:1, 3:0)

  • Góly: 8. Jokeľ (Abdul), 15. Kokavec (Prokop), 28. Mikolášek (Solomončak), 52. Kokavec (Chalupa, Šimčák), 57. Šimčák (Abdul, Baláž), 60. Abdul (Kokavec, Šimčák) – 40. Hriňa (Kubiš, Stanislav).
  • Diváci: 1928.
  • Prešov: L. Gavalier – Obšut, Novický, Kubát, Valečko, B. Cvengroš, Šaršok, Madový, Michalčin – M. Kokavec, J. Prokop, M. Baláž – – Jokeľ, Šimčák, Abdul – Solomončak, Bylina, Mikolášek – Chalupa, Pulščák, Ferenc.
  • Považská Bystrica: E. Kompas – Palovič, Hriňa, S. Prášek, Jar. Niník, Majerčík, Kleinedler – J. Pardavý ml., J. Zlocha ml., D. Trenčan – M. Dolinajec, Kubiš, Paleček – Stanislav, Koleda, L. Dolinajec – L. Bednár.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM