Futbal

V poslednom prípravnom zápase vyhrali: Tatran Prešov zdolal VSS Košice o dva góly

Zimnú prípravu majú za sebou a môžu sa hotovať na jarnú časť Fortuna ligy. Futbalisti Tatrana Prešov zdolali v derby VSS Košice dvomi gólmi.

Ilustračný obrázok k článku V poslednom prípravnom zápase vyhrali: Tatran Prešov zdolal VSS Košice o dva góly
Zdroj: Tatran Prešov

Východniarske derby malo náboj, nechýbalo mnoho šarvátok ani šancí na oboch stranách.

Prvých päť minút patrilo podľa 1fctatran.sk Košičanom, tí sa však nedokázali ani raz presadiť. V 11. minúte spracoval zlý odkop súpera Petko hlavou k Streňovi, odrazenú loptu si vzal Špyrka a prienik z pravej strany zakončil krásnym obstrelom niekdajšieho reprezentačného gólmana Mariána Kella – 1:0. Hráči VSS občas kontrovali, no Kolbas ani Čikič Taliana neprekonali. V 43.minúte Prešov rozohrával štandartku, dlhý center na zadnú žrď poslal z takmer nemožného uhla Dzurík hlavou pod brvno – 2:0.

Do druhého polčasu nastúpili hráči z lavičky, „Vraňare“ zvýšili svoju útočnú silu, Tatran sa spoliehal na rýchle protiútoky. Už po piatich minútach mohlo byť znížené, Trebuňákov pokus skvele vykryl Ferenc. Na opačnej strane odpovedali Dupkala a Leško, no neúspešne. Košičania naďalej tlačili, ale po nevyužitých tutovkách Tatu a Andreeva odchádzali z ihriska s prehrou. Zelenobieli tak zakončili zimnú prípravu výhrou nad tradičným rivalom.

Miroslav Jantek: „V zápase bolo veľa dobrých vecí, hlavne v prechodovej fáze do ofenzívy. Samozrejme, boli aj chybičky pri organizácii defenzívy a niektoré ľahké straty lôpt, ktoré by silný súper mohol využiť. Teší ma, že chlapci sa pomaly približujú k tomu, čo trénujeme a čo chceme hrať. Súper bol kvalitný, práve preto sme chceli hrať generálku proti nemu. Košice nás preverili v rôznych aspektoch hry.“

Jozef Majoroš: „Zápas splnil to, čo sme od neho čakali. Hlavne v prvom polčase bolo vidieť, že pre Prešov to bola generálka na prvý ligový zápas jarnej časti. Škoda, že sme nestrelili aspoň jeden gól, mali sme na to príležitosti. Do začiatku súťaže máme ešte päť týždňov, je dosť času na tom popracovať. Je vidieť, že niektorí hráči sa k nám pripojili len teraz, či už Morgan alebo obaja ruskí hráči.“

1. FC Tatran Prešov – FC VSS Košice 2:0 (2:0)

  • Góly: 11´Špyrka, 43´Dzurík
  • FCT – Talian (46.Ferenc) – Petko (60.Del Amo), Dzurík, Bartek (65.Tubonemi), Haladej (65.Župa) – Micherda (55.Grešák), Keresteš – Katona (60.Veliu), Špyrka (46.Dupkala), Leško (75.Kubus) – Streňo (46.Mazur)
  • VSS – Kello – Toth, Bilič, Šinglár, Morgan Jaen – Vancák, Grega, Kolbas, Andreev, Čikič – Tata
  • Striedali – Želinský, Bavoľár, Trebuňák, Begala, Kotera

20.kolo Fortuna ligy odohrá Tatran už túto nedeľu o 15:20. V Poprade privíta Slovan Bratislava.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM