Ľubomír Hudačko Rôzne

Všimli ste si? V centre Prešova pribudla nová zastávka, pre takúto linku slúži...

Už ste si ju všimli? Na Hlavnej ulici v centre Prešova môžete zočiť novú zastávku. Zmapovali sme ju na fotografiách a zisťovali podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Všimli ste si? V centre Prešova pribudla nová zastávka, pre takúto linku slúži...
5
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Ide o zastávku k špeciálnej linke číslo 49 nazvanej podľa 49. rovnobežky, ktorá Prešovom prechádza. Zaujímavá možnosť v podobe vyhliadkového autobusu je k dispozícii od polovice júna a to až do konca septembra.

Denne dvakrát

Autobus sa svojou originálnou potlačou už na prvý pohľad odlišuje od tých ostatných. „Pre turistov je k dispozícií dvakrát denne počas letnej sezóny od júna do 30. septembra. Denne odchádza spred prešovskej radnice o 13:00 a 15:00 a to aj počas víkendov a sviatkov. Účastníci vyhliadkovej jazdy okrem histórie mesta z okna spoznajú niektoré budovy Solivaru, viaceré prešovské sídliská, uvidia aj unikátne architektonické skvosty ako cyklistický velodrom, vodárenskú vežu či prešovskú Kalváriu,“ uviedla hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová.

Výklad je pritom popretkávaný mnohými zaujímavosťami aj zo súčasného diania v Prešove. Autobus je klimatizovaný a jeho maximálna kapacita na sedenie je 18 miest.

Kupóny

Súčasťou vstupenky sú tiež zľavové kupóny, ktoré môžu návštevníci využiť napríklad v Krajskom múzeu, Šarišskej galérii, na Vodárenskej veži, v NKP Solivar či v Mestskom informačnom centre. „Po novom môžu turisti z autobusu vystúpiť na Solivare a objavovať túto technickú národnú kultúrnu pamiatku vlastným tempom. Vyhliadkový autobus na nich síce nebude čakať, ale vďaka dohode s Dopravným podnikom mesta slúži vstupenka v deň uskutočnenia vyhliadkovej jazdy zároveň aj ako jednosmerný cestovný lístok na MHD zo smeru Solivar do historického centra,“ priblížila podrobnosti hovorkyňa.

Ceny lístkov:

  • Dieťa a senior 2 eurá
  • dospelý 4 eurá
  • rodina (2 dospelý + 2 deti) 10 eur
  • skupina nad 8 členov 3 eurá/osoba
  • skupina detí alebo seniorov nad 10 členov 1,5 eur/osoba (bez zľavového vouchru)
FOTO: Viete o nej? V centre nášho mesta sa objavila nová zastávka
5
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM