Ľubomír Hudačko Rôzne

Materské školy v Prešove počas leta? Zisťovali sme, ako budú otvorené

Ani sme sa nenazdali a čo nevidieť tu máme letné prázdniny. Ako však počas nich budú v našom meste otvorené materské školy?

Ilustračný obrázok k článku Materské školy v Prešove počas leta? Zisťovali sme, ako budú otvorené
Zdroj: TASR

Do letných prázdnin zostáva už len zopár dní a starosti kam s deťmi počas nich rieši nejeden rodič. Zisťovali sme, ako to bude s prevádzkami materských škôl v našom meste.

Najmenej tri

„Vlani počas letných prázdnin navštevovalo materské školy 976 detí, z toho 615 detí bolo z tzv. domácich MŠ a 361 detí boli z iných MŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta,“ uviedla hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Ako pokračovala, od 3. júla do 25. augusta budú v prevádzke najmenej tri materské školy v rôznych mestských častiach, aby rodičia mali možnosť najvhodnejšieho výberu. Od 28. augusta bude následne všetkých 20 MŠ v plnej prevádzke vítať svojich škôlkarov.

„Platba za školné počas mesiacov júl a august bude realizovaná vždy podľa počtu dní, ktoré dieťa navštevuje MŠ. Rodič za 1 deň zaplatí v júli 0,75 eur na deň, ak ide o dieťa mladšie ako 3 roky, 2 eurá na deň, v auguste 0,68 eur na deň a 1,82 eur na deň v prípade dieťaťa mladšieho ako 3 roky. Za celodennú stravu rodičia zaplatia rovnako ako v minulom roku, teda 1,29 eur denne počas oboch letných mesiacov,“ konkretizovala hovorkyňa.

Informácie k výške školného v mesiacoch júl a august sú k dispozícií v jednotlivých materských školách. Harmonogram prevádzok jednotlivých MŠ poskytli riaditeľky verejnosti už na jar, aby rodičia mali dostatok času pri plánovaní dovoleniek s deťmi. Preštudovať si ho môžete TU.

Jurkovičova najviac

A na záver ešte zopár zaujímavých informácií týkajúcich sa prešovských škôlok. „K 30. máju 2017 bol na nasledujúci školský rok 2017/2018 do prešovských MŠ prijatých 748 detí, celkový počet detí v 20 materských školách by mal byť k 1.9.2017 súhrne 2 626 detí, čo je o 29 detí viac ako v predošlom roku. Najviac žiadostí o prijatie dieťaťa do materskej školy evidovali v MŠ Jurkovičova (87), MŠ Mirka Nešpora (82) a v MŠ Budovateľská (72),“ prezradila Kmetóny Gazdová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM