Správy

Vrátia sa z prázdnin a potešia sa: Na prešovskej škole čaká žiakov vynovená telocvičňa

Mladých športovcov zo ZŠ na Šmeralovej ulici čaká po návrate z jarných prázdnin prekvapenie v podobe vynovej telocvične. Tá prešla rekonštrukciou.

Ilustračný obrázok k článku Vrátia sa z prázdnin a potešia sa: Na prešovskej škole čaká žiakov vynovená telocvičňa
Zdroj: Mesto Prešov

Zrekonštruované priestory i nové športové náradie zlepšia podmienky pre športové aktivity a zvýšia bezpečnosť športovcov pri výchovno-vzdelávacom procese.

Rekonštrukcia, ktorá zahŕňala o.i. aj výmenu podláh na ploche cca 235 m2, sa realizovala tri mesiace. „V tzv. malej telocvični tejto školy sa vymenila podlaha hlavnej hracej plochy prostredníctvom dubových parkiet. Na to nadväzovali stavebné úpravy, úpravy hracej plochy a športového náradia telocvične. Osadili sa aj nové drevené obklady telocvične a tiež bezpečnostné čalúnené obklady stien pod basketbalovými košmi,“ priblížila zmeny, ktoré sa uskutočnili hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Súčasťou rozpočtu na rekonštrukciu bola aj montáž nových ribstolov v počte 5 polí. Inštalovali sa nové vykurovacie telesá a tiež nové potrubné vedenia teplonosnej sústavy.

Oceľové konštrukcie boli natreté novým náterom, tiež aj konštrukcie hrazdy a tyče na šplh, rekonštrukčné práce ponechali aj využívané doskočisko na skok o žrdi. „Rekonštrukcia bola zameraná hlavne na zlepšenie podmienok pre športové aktivity a tiež sa zvýšila bezpečnosť športovcov pri využívaní telocvične. Celková výška investície bola 71 645,26 eur,“ dodala hovorkyňa.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM