Šport

Volejbalisti Prešova zabodovali vo východniarskom derby: Súpera zdolali na nulu

Prešovským volejbalistom sa darilo. Vo východniarskom derby proti Svidníku súperovi nedali šancu a zdolali ho na nulu. Do play off tak idú z 3. miesta.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalisti Prešova zabodovali vo východniarskom derby: Súpera zdolali na nulu
Zdroj: TASR

V zápase 5. kola nadstavbovej časti extraligy v skupine o 1.-4. miesto na palubovke finalistu Slovenského pohára TJ Slávia Svidník vyhrali Prešovčania 3:0 a definitívne tak rozhodli o tom, že do play off pôjdu z tretieho miesta.

Definitívne sú známe aj všetky štvrťfinálové dvojice play-off. V nadstavbe naši hráči vyhrali už tretí zápas a aspoň čiastočne týmto spôsobom odčinili prehru vo štvrťfinále Slovenského pohára v Prievidzi v derby s Košicami.

TJ Slávia Svidník – VK Mirad PU Prešov 0:3 (-23, –21, –22)

  • Svidník: Matušovský 6, J. Hriňák 2, Lux 16, Majcher 4, Pietrzak 16, Ciupa 8, libero Kalužný (Ščerba 6, Oleárnik 0). Tréner: P. Tholt.
  • Prešov: Červeň 4, Feňo 2, M. Sopko st. 15, Mikovčík 10, Katona 13, Hudák 5, libero T. Lampart (Macko 0). Tréner: J. Vlk.
  • Najlepší hráč zápasu: Martin Sopko st. (Prešov)
  • skupina o 1.-4. miesto – 5. kolo
  • Rozhodovali: Porvazník a Höger.

Peter Tholt, tréner Svidníka: „My sme boli netrpezliví, uponáhľaní a vyrobili sme 38 mínusov za tri sety. To sme si nezaslúžili vyhrať, navyše s dobre hrajúcim súperom. Doma potrebujeme kvalitnejšie a hlavne účinnejšie servovať a zbytočne sa nedostávať pod tlak. Teraz sa už budeme sústrediť na dôležitú časť sezóny, play-off.“

Jaroslav Vlk, tréner Prešova: „Vedeli sme o čo ešte hráme. V podstate bojujeme o postavenie do play-off, takže sme vedeli, že musíme vyhrať, aby sme mali pokoj do ďalšej prípravy. Chalani podali kvalitný, koncentrovaný výkon, od začiatku až do konca sme mali sety pod kontrolou. Myslím si, že sme zaslúžene vyhrali. Teraz sa budeme pripravovať ďalej na play-off a výkonom sme aspoň čiastočne vymazali neúspech v pohári.“

Štvrťfinálové dvojice play off:

  • Prievidza – Trenčín
  • Nitra – Zvolen
  • Prešov – Myjava
  • Svidník – Košice

zdroj: VK Mirad Prešov

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM