Samospráva

Voľby starostov v dedinách okresu Prešov: Pozrite si, ako to napokon dopadlo

Aj v dedinách okresu Prešov si počas víkendu ľudia volili hlavu obce. Víťazi sú už známi, pozrite si výsledky, ako to napokon dopadlo.

Ilustračný obrázok k článku Voľby starostov v dedinách okresu Prešov: Pozrite si, ako to napokon dopadlo
Zdroj: TASR

Po sobotňajších doplňujúcich voľbách ostáva starostom v obci Svinia v okrese Prešov Miroslav Nawrat (nez.). Svoju dôveru mu prejavilo 42,5 % voličov.

Uviedol to zapisovateľ okresnej volebnej komisie Branislav Mičieta. V obci s 2 250 obyvateľmi sa okrem neho o post starostu uchádzali Slavomír Giňa (STS) a Erik Vaščák (SMS).

K doplňujúcim voľbám prišlo vo Svinej 785 z 1253 opráv­nených voličov. Dôvodom opätovnej voľby starostu obce bolo rozhodnutie Ústavného súdu SR, ktorý vlaňajšie voľby vyhlásil za neplatné.

Víťazom sobotňajších volieb na starostu v obci Žehňa v okrese Prešov je Slavomír Lipták (SMER-SD). Svoj hlas mu dalo 332 oprávnených voličov. Uviedol zapisovateľ okresnej volebnej komisie Branislav Mičieta.

V obci s 1122 obyvateľmi sa o post starostu okrem neho uchádzali Atilla Géňa (STS) a Martin Švábik (Sme Rodina). Svoje volebné právo využilo v sobotu v Žehni 600 spomedzi 764 oprávnených voličov.

Dôvodom konania doplňujúcich volieb bolo rozhodnutie Ústavného súdu, ktorý vyhlásil vlaňajšie voľby za neplatné.

A v obrazoch si pozrite, ako dopadlo hlasovanie o najkrajšiu dedinu v Prešovskom okrese. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Ako to dopadlo? Výsledky hlasovania o najkrajšiu dedinu v Prešovskom okrese
7
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM