Správy

Vodiči neustále porušujú zákaz odbočenia na Masarykovu: Polícia to monitoruje aj dronmi

Na vodičov, ktorí vojdú s vozidlom do zákazu, sa snažia pôsobiť v prvom rade preventívne.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči neustále porušujú zákaz odbočenia na Masarykovu: Polícia to monitoruje aj dronmi
Zdroj: TASR/Maroš Černý

Polícia v Prešove monitoruje dopravnú situáciu pomocou dronov a využíva i službu letky ministerstva vnútra prostredníctvom vrtuľníka. Počas ranných a popoludňajších dopravných špičiek na premávku na viacerých križovatkách dohliadajú policajti.

Rovnako i v stredu monitorovala dopravu pomocou dronov a na križovatkách ju kontrolovali policajti.

V meste platia pre rekonštrukciu mosta na ulici Lesík delostrelcov od marca viaceré dopravné obmedzenia.

Mesto Prešov je podľa zástupcu riaditeľa Krajského dopravného inšpektorátu (KDI) Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Prešove Jozefa Slivu mesto s podstatne obmedzenou priepustnosťou pozemných komunikácií v niektorých lokalitách.

Aktívny dohľad polície

„Predmetnému stavu nepomohla aktuálna rekonštrukcia a výstavba mosta na ulici Lesík delostrelcov. Z uvedeného dôvodu, ako aj z dôvodu zhoršenej priepustnosti pozemných komunikácií sa snažíme vykonávať maximálne aktívny dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou v cestnej premávke v snahe maximálne pomôcť účastníkom premávky s dôrazom na vodičov motorových vozidiel,“ uviedol Sliva.

Ako povedal, aktuálne v podstatne väčšej miere využívajú službu letky ministerstva vnútra prostredníctvom vrtuľníka, ako aj služobných dronov.

„Predmetné výstupy analyzujeme a následne vyhodnocujeme s cieľom zabezpečenia maximálnej efektivity vykonávania našich služobných činností,“ doplnil Sliva.

Na vodičov, ktorí vojdú s vozidlom do zákazu, sa snažia podľa jeho slov pôsobiť v prvom rade preventívne.

Pristupujú aj k sankciám

„V prípade, že vodiči skutočne flagrantným spôsobom porušujú jednotlivé ustanovenia zákona o cestnej premávke, musíme, samozrejme, pristúpiť aj k sankčným opatreniam,“ vysvetlil Sliva.

Po skúsenostiach na danom mieste z našej redakcie potvrdzujeme, že vodiči tento zákaz pravidelne porušujú.

Polícia tak apeluje na účastníkov cestnej premávky, aby dodržiavali všetky ustanovenia zákona o cestnej premávke, aby zbytočne nespôsobovali kolízne situácie, ktoré následne spôsobujú vznik dopravných nehôd, respektíve škodových udalostí.

Ako povedal Sliva, z iniciatívy KDI a následne aj z iniciatívy okresného dopravného inšpektorátu pripomienkovali jednotlivé dopravné obmedzenia. Následne došlo k zmierneniu viacerých z nich.

Prešovský samosprávny kraj začal s rekonštrukciou mosta na ulici Lesík delostrelcov v Prešove ešte 5. marca 2024. Dôvodom bol jeho veľmi zlý stav. Rekonštrukcia potrvá do konca októbra.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM