Ľubomír Hudačko Rôzne

Mladí Prešovčania o vzťahoch: Nedarí sa nám nájsť ženu života, nepomáha žiaden trik

Viacerí mladí muži sa nám zdôverili, že v súčasnej dobe majú problém nadviazať dlhodobejší vzťah. Skúšajú pritom rôzne možnosti, ale efekt je minimálny.

Ilustračný obrázok k článku Mladí Prešovčania o vzťahoch: Nedarí sa nám nájsť ženu života, nepomáha žiaden trik
Zdroj: pixabay.com

Kedysi bolo zoznamovanie na úplne inej úrovni, ako dnes. V súčasnosti sa darí akoby len skupinám mužov, ktorí o vzťah príliš paradoxne ani aktívne nestoja.

Možnosť spoznať spriaznenú dušu sa rovná k minimálnej šanci najmä po tridsiatke, keď je nezadaných dám čoraz menej. Potvrdzujú to aj mladí Prešovčania, ktorí sa nám zdôverili so svojími skúsenosťami.

„Ja mám 33 rokov a som vyše 4 roky sám. Po poslednej skúsenosti som na to jednak nemal chuť, no hlavne to celé zbrzdila pandémia. Počas nej bol problém nadviazať kontakt, ako všetci vieme, ani sa nesmelo vychádzať von, nieto do podnikov. Navyše, som introvert, takže v bare ma žiadna žena ani nemá šancu vidieť, mám preto obmedzené možnosti,“ hovorí Števo, ktorý to skúša aspoň cez zoznamku.

Nelogický Tinder

Tam však natrafil na ďalší problém.

„Zoznámiť sa cez Tinder je takmer nemožné. Nech vyzeráte akokoľvek, systém je nastavený tak, že vám ponúka potenciálne zhody a zakryté profily žien len vtedy, keď nemáte predplatné. Ak si už predplatné kúpite a na niekoho natrafíte, dotyčná sa príliš neozýva a môže dokonca zrušiť zhodu. Počas predplatného vám za celý mesiac príde možno jedna, možno žiadna zhoda. Ide skrátka len o peniaze,“ povedal.

Podobne sa nedarí ani Petrovi (37), ktorý pre zmenu dáva prednosť osobnej komunikácii.

„Možnosť niekoho spoznať mám najmä v práci, ale mať vzťah na pracovisku nie je ideálny začiatok. Ak to nevyjde, potom môže nastať dusná atmosféra aj medzi ďalšími kolegami. Navyše, viaceré sa vyhovárajú, že majú práve problém s pleťou a podobné výmysly a tak nemôžu ísť von. Ak by to nebolo tak smutné, tak by to bolo až smiešne,“ hovorí.

Pokračovanie článku nájdete na 2. strane!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM