Šport

Vo východniarskom El clássicu to nevyšlo: Futsalisti Prešova prehrali derby

Prešov vo futsalovom derby prehral s Grizzly Košice. Pritom Šarišania vyhrávali po polčase, no východniarske El clássico dopadlo lepšie pre domácich.

Ilustračný obrázok k článku Vo východniarskom El clássicu to nevyšlo: Futsalisti Prešova prehrali derby
Zdroj: TASR

Košičania vývoj stretnutia otočili a doma nezaváhali. Futsalové derby medzi Košicami a Prešovom malo od začiatku vysoké tempo. Obe mužstvá hrali veľmi dobre a diváci sa mali na čo pozerať. Šance boli na oboch stranách, no dlho sa ani jedno družstvo nevedelo gólovo presadiť. Prvýkrát sa rozvlnila sieť až v 16. minúte, po strele hosťujúceho Rudolfa Beliša si domáci hráč nešťastne stečoval loptu do vlastnej brány 0:1. Aj v druhom polčase sa hral rýchly a zaujímavý futsal.

Domáci si vytvorili niekoľko pekných príležitostí a v 26. minúte Grega vyrovnal na 1:1. Košičania sa postarali o obrat, pridali ďalšie dva góly a v 34. minúte viedli už 3:1. FK Ekoprim vzápätí znížil zásluhou Martina Biľa. Hostia si potom vytvorili ďalšie šance, ale gól už nepridali. Naopak v záverečnej minúte spečatili na konečných 4:2 hráči domáceho Grizzly Košice. V piatok 10. februára od 20.00 odohrajú prešovskí futsalisti svoj posledný domáci zápas v tejto sezóne. Ich súperom bude v hale na Baštovej ulici ďalší košický tím Zlato lux Košice.

Stanislav Krempaský (hráč FK Ekoprim Prešov): „Boli sme sklamaní, Košičanom sme mohli uchmatnúť tri body. Zápas bol výborný, hralo sa vo vysokom tempe a pred peknou návštevou. Verili sme si, ale súperovi vyšli dve štandardky. Po polčase sme viedli, boli aj šance na zvýšenie skóre, ale v druhom dejstve domáci vyrovnali. Skúšali sme zatlačiť súpera, ale dali nám ďalšie dva góly. Po zranení hral opäť Matúš Mihok, ktorý nám dosť pomohol. Rovnako Martin Biľ, ktorý síce nehral viac ako rok, ale tiež bol pre nás posilou.“

Maroš Sasák (hráč Grizzly Košice): „Bolo to východniarske “el clasico“. Zápas bol vynikajúci pre oko diváka aj pre samotných hráčov. Padlo šesť gólov, bol to asi najlepší a najvyrovnanejší súboj celej súťaže. Hralo sa hore dole, obe mužstvá mali veľa šancí. My sme vyhrali a potvrdili svoje postavenie v tabuľke. Pre mňa to bol špecifický zápas, keďže v Prešove som hral a získal som s ním krásne druhé miesto v extralige. Poznám skoro celé mužstvo, vedel som čo mám od nich očakávať a aj oni odo mňa.“

Informácie redakcii sprostredkovala Miroslava Baranová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM