Ľubomír Hudačko Futbal

Vo Fortuna lige nás čaká veľké východniarske derby: Prešov cestuje do Michaloviec

Jediní zástupcovia východu sa vo Fortuna lige v rámci 4. kola stretnú v súboji proti sebe. Michalovce už na svojom štadióne privítajú Tatran Prešov.

Ilustračný obrázok k článku Vo Fortuna lige nás čaká veľké východniarske derby: Prešov cestuje do Michaloviec
Zdroj: TASR

V súboji pôjde o dôležité body, pretože obom tímom súťaž začala rozpačito. Zemplínčania sú zatiaľ jediným tímom z ligy, ktorý v troch kolách nedal ani jeden gól.

Získal zatiaľ len jeden bod po remíze v Nitre. Celkovo však v lige nevyhral už 8 zápasov, naposledy ešte v apríli. Aj preto je túžba pre domácich zdolať v derby Prešovčanov ešte väčšia. Tréner Šoltís verí, že nelichotivej situácii jeho mužstvu pomôže výhra v Slovenskom pohári. Tam MFK vyhral nad FK 09 Bacúch vysoko 7:2. V minulej sezóne ale všetky tri duely skončili remízami. Najprv 0:0 a potom dvakrát 2:2. Favorita by sme teda hľadali len ťažko.

Na strane hostí sa predstaví Prešov, ktorý v minulom kole vybuchol proti Nitre 0:4. Výhra s majstrovskou Žilinou tak bola naozaj obrovskou senzáciou. Chuť si hráči napravili aspoň v pohári proti Terchovej, aj keď tam vyhrali len 2:0 potvrdzujúcim gólom v závere.

Ako však vyzerá káder tímu? Tréner Jantek pre klubový web prezradil viac. „Bartek stále ešte bude mimo. Neviem, či to stihne do Michaloviec, aj keď s tímom ľahšie trénuje. Špyrka je zranený od zápasu juniorky, Petko mal ísť na magnetickú rezonanciu. Patrik Jacko by už mal pribudnúť a Erik Streňo neviem, či Michalovce stihne, na nohe má 6 stehov,“ povedal Jantek. Prešov má zatiaľ na konte tri body, Michalovce jeden. Duel začína v sobotu o 18.30.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM