Správy

Viete o tom? V TENTO deň bude v Prešove MHD zdarma pre každého!

Dobré o tom vedieť. Radnica informovala, že v našom meste bude v jedeň deň mestská hromadná doprava pre každého zadarmo!

Ilustračný obrázok k článku Viete o tom? V TENTO deň bude v Prešove MHD zdarma pre každého!
Foto: Ľubomír Hudačko

Do Európskeho týždňa mobility 2018 sa zapája aj mesto Prešov. Od pondelka 17. septembra do piatku 21. septembra môžu prešovskí vodiči použiť ako cestovný doklad vo vozidlách MHD v 1. tarifnom pásme platný vodičský preukaz. „V sobotu 22.9. bude navyše MHD zdarma pre každého,“ informovala prešovská radnica.

Bezplatne

Doplnila, že Európsky týždeň mobility je pre mesto Prešov jednou z možností, ako nasmerovať ľudí k intenzívnejšiemu využívaniu iných foriem prepravy. „Mestská hromadná doprava je alternatívou, ktorá odbremeňuje zaťažené dopravné komunikácie v našom meste. Naším cieľom je jej rozvoj, chceme, aby ju ľudia využívali intenzívnejšie, aby bola kvalitnejšia,“ skonštatovala primátorka Andrea Turčanová.

Magistrát uviedol, že s cieľom spoznať výhody hromadnej dopravy tak budú môcť vodiči v meste Prešov využívať mestskú hromadnú dopravu v 1. tarifnom pásme počas celého budúceho pracovného týždňa bezplatne. Dodal, že jedinou podmienkou bezplatnej dopravy vozidlami DPMP v období od 17. do 21. septembra 2018 je preukázanie sa vodičským preukazom, ktorý cestujúci musí mať počas prepravy pri sebe.

„Navyše v sobotu 22. 9. bude v Prešove mestská hromadná doprava bezplatná pre všetkých cestujúcich, teda aj pre tých, ktorý vodičský preukaz nevlastnia,“ informovala radnica.

Pripravujú preferenciu MHD

„Pre skvalitnenie verejnej dopravy sa na prešovské cesty minulom roku dostalo 15 nových trolejbusov, aktuálne sa pripravuje nákup ďalších, pribudnú aj elektrobusy. Technicky, výmenou semaforových radičov, sa tiež pripravuje preferencia MHD voči ostatnej doprave, tak, aby zdržanie na križovatkách bolo pre autobusy čo najkratšie,“ uviedol prešovský magistrát.

V tomto roku radnica tiež uskutočnila medzi Prešovčanmi rozsiahly prieskum, ktorý ukázal nielen ako sú ľudia spokojní s využívaním prešovskej MHD, ale aj to, čo je potrebné zlepšiť. Všetky zozbierané podnety boli odovzdané vedeniu DPMP, ktoré ich v rámci možností rieši.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM