Správy

Vianočné trhy majú inú podobu: Prešov však prišiel s netradičnou novinkou!

Vychutnať si vianočné špeciality môžete pri prevádzkach v historickom centre mesta, ale aj na sídliskách. Nájdete ich pomocou novinky - prešovskej Mapy Vianoc.

Ilustračný obrázok k článku Vianočné trhy majú inú podobu: Prešov však prišiel s netradičnou novinkou!
3
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Od 27. 11. 2020 čakajú na všetkých Prešovčanov a návštevníkov mesta obľúbené horúce nápoje či tradičné vianočné špeciality.

Bez stánkov

K adventnému obdobiu v Prešove vianočné trhy patria, ale v dôsledku nepriaznivého vývoja pandemickej situácie, s ktorou súvisia aj stále platné obmedzenia a hygienické opatrenia, nie je možné otvoriť tradičné vianočné stánky.

Na Slovensku totiž naďalej platí zákaz organizovať hromadné podujatia v počte nad šesť osôb v jednom okamihu.

Mapa Vianoc

„Atmosféra Vianoc však v centre mesta zostane. Prešovčania si môžu počas adventného obdobia dopriať horúce nápoje a vianočné jedlá pred reštauráciami a kaviarňami. Vďaka novej Mape Vianoc, ktorú pripravilo mesto Prešov, je možné rýchlo a jednoducho zistiť vianočnú ponuku v rôznych gastro zariadeniach,“ uviedol pre Prešov Dnes24 hovorca mesta Vladimír Tomek.

Stačí kliknúť na tento odkaz a uvidíte Mapu Vianoc v Prešove.

„V predvianočnom čase má mesto Prešov svoje osobité čaro, o ktoré sme našich obyvateľov nechceli pripraviť. Na radnici tak vznikol nápad vytvoriť mapu vianočných špecialít a podporiť tak aj miestnych podnikateľov, ktorí zažívajú náročné obdobie,“ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Viac ako 50

Na mape je zobrazených viac ako 50 gastro zariadení, ktoré budú počas najbližších týždňov ponúkať pri svojich prevádzkach jedlá a nápoje. Jednotlivé kaviarne či reštaurácie sú na mape označené snehovými vločkami.

„Po ich rozkliknutí sa zobrazí adresa aj špeciálna vianočná ponuka v danej prevádzke. Prešovčania sa môžu tešiť na horúci punč, pečené gaštany, vianočnú pizzu a množstvo ďalších špecialít. Netradičnú novinku sa podarilo spustiť v spolupráci s majiteľmi a prevádzkovateľmi gastro zariadení,“ doplnil na záver hovorca Tomek.

A vo fotogalérii si pozrite aj prípravu a osadenie vianočného stromčeka na Hlavnú ulicu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Obrazom: Príprava a osadenie vianočného stromčeka v Prešove
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM