Ľubomír Hudačko Rôzne

Veselý vodič SAD Peter z Prešova: Cestujúcim ako nováčik na linke povedal, že sa ho nezbavia :-)

Ako vodič SAD rozdáva dobrú náladu na všetky strany. Peter z Prešova vás ňou môže nakaziť tiež, presvedčil vás o tom už aj v našej fotogalérii. Priznal, že si váži cestujúcich, ktorí ostali verní SAD aj pri vlakoch zadarmo. Kedysi ako nováčik na linke im dokonca povedal, že sa ho nezbavia :-)

Ilustračný obrázok k článku Veselý vodič SAD Peter z Prešova: Cestujúcim ako nováčik na linke povedal, že sa ho nezbavia :-)
Zdroj: Dnes24.sk

Prešovčan Peter Donoval svojich cestujúcich neváha rozosmiať a rozdávať dobrú náladu. V našej druhej časti rozhovoru prezradil aj to, aká hudba mu počas šichty vyhráva a že svoju prácu má rád.

Povedal im, že sa ho nezbavia

„Ak by som ju rád nemal, tak by som ju nerobil. Som v našej firme od mája 2008. Keď som nastúpil na svoju linku, tak sa ma pýtali cestujúci, na ako dlho som prišiel. Povedal som im, že mňa sa nezbavia. Vraj tam vodiči vydržali len pár mesiacov, no možno bola chyba v dĺžke pracovnej doby,“ uviedol sympaťák.

Peter pôsobí ako zdroj nevyčerpateľnej energie a dobrej nálady. Je teda šťastný človek? „Čo je štěstí? Ale áno, som! Pracujem s ľudmi, ktorých mám rád. Na sociálnej sieti ich mám okolo 400 a naozaj sme ako rodina. Potom ale vlastná rodina mi vyčíta, že aj cez víkendy sa venujem cestujúcim,“ smeje sa veselý vodič.

Aj pri vlakoch zadarmo mu cestujúci ostali

Priznal, že mal možnosť ísť pracovať do firmy, kde by zarobil dvojnásobok. „Peniaze sú dôležité, veď preto pracujeme. No chodiť do práce, na ktorú sa neteším by som už nechcel. Na trase Bardejov-Prešov som doma, pracujem takto siedmy rok,“ hovorí. Niektorých kolegov má problém stretnúť, lebo majú prestávku v inej dobe. No tí, s ktorými je často, ho už poznajú dobre.

„Rád kamarátsky podpichujem a nechám podpichovať do seba. Zrazu ale kolegov nechám samých a utekám pokecať so svojimi cestujúcimi. Vážim si ich. Hlavne tých, ktorí mi aj pri možnosti cestovania zdarma na vlaku ostali verní. Tým, čo odišli, však nič nezazlievam. Teraz, keď viac detí dochádza do školy, sa dá na bezplatnom cestovaní ušetriť. Podľa mňa je to ale diskriminačné k študentom, ktorí nebývajú v blízkosti železníc,“ vyjadri sa k stále aktuálnej téme predsa len aj vážnejšie.

A čomu sa vodič SAD venuje vo voľnom čase? To sa dostaneme opäť k jeho práci. „Asi cestujúcim. Kedysi som rybárčil, hoci nešlo o ryby, ale o relax a grilovačku. Teraz ale pracujem do večera, tak by som to nestihol. Rád som chytal zubáče, no už ich je málo,“ poznamenal Peter Donoval, ktorý pracuje od 6:00 do 19:30 s tým, že soboty a nedele má takmer vždy voľné. Ak by ste boli zvedaví na to, aká hudba mu vyhráva v autobuse, prídete si na svoje, pokiaľ ak ste fanúšikom Heľeniných očí, Inekafe či Polemicu. „Hudba hrá v aubotubuse celý čas a to od ľudoviek až po AC-DC,“ zakončil vodič, ktorý má nad čelným sklom dokonca aj maturitné oznamká od cestujúcich.

Čítajte tiež:

20 najlepších východniarskych výrazov: Ruku na srdce, ktoré denne používate vy? :)

Hasič Ďodik z Kendíc vám potrhá bránice: Smeje sa na ňom už celé Slovensko :) VIDEO

Prešovčan Peter je vodičom SAD: Pri práci aj mimo nej ho humor neopúšťa!
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM