Ľubomír Hudačko Rôzne

S týmto veselým vodičom SAD je radosť cestovať: Prešovčan Peter vám zaručí úsmev na tvári! :-) FOTO

Peter Donoval z Prešova je veselý človek, ktorý ako vodič SAD rozdáva dobrú náladu na všetky strany. Nakazí ňou aj vás a zistíte, že takéhoto vodiča je radosť stretnúť. Presvedčí vás o tom aj v našej fotogalérii. Odkiaľ čerpá nekonečný dôvod k úsmevu na tvári? Viac v rozhovore.

Ilustračný obrázok k článku S týmto veselým vodičom SAD je radosť cestovať: Prešovčan Peter vám zaručí úsmev na tvári! :-) FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Celý život prežil v Prešove, okrem dvoch rokov zkládnej vojenskej služby na Morave. Podľa neho má každý človek problémy. On sa ich ale snaží neprenášať do práce a práve v práci na ne zabúda. Prezradil, že prevažne s ním cestujú študenti.

Kobyla čítala noviny

„Vďaka nim asi zabúdam starnúť a cítim sa, ako by som bol v ich veku. No perfektne vychádzam aj so staršími cestujúcimi,“ hovorí. Na otázku, či je za každú zábavu, aj keby nebolo na slanú vodu mal odpoveď jednoznačnú: „Zábava musí byť! Načo by mi ale bola slaná voda? Humor je korením života. Musíme si ho okoreniť, lebo by bol nechutný,“ hovorí Peter.

Svoj zmysel pre humor dokazuje aj rôznymi zábavnými fotografiami. Na jednej mu napríklad do autobusu nastupuje kobyla. „Bolo to v obci Lačnov v lete 2008. Bol som v SAD nový vodič a od kolegov som počul, že tá kobylka má slabosť na vodičov autobusu. Vraj sa zľakli, keď im začala čítať noviny cez otvorené dvere. Tušil som, že ma bude hľadať, tak som to využil na myslím si celkom dobrú fotografiu,“ smeje sa.

Pri tyči hore nohami

Začiatkom decembra neváha jazdiť ani v mikulášskej čiapke. „Prišla moja zlatá cestujúca a povedala, že ju musím nosiť celý deň. Naozaj som ju celý deň nosil. Ohlasy boli perfektné a ešte raz ďakujem za požičanie,“ dodal. A vidieť vodiča SAD hore nohami pri tyči v autobuse? Žiaden problém. „Som za každú zábavu. Fakt som nevedel, či to dokážem. Dokázal som, aj keď mám …násť rokov,“ zakončil veselo a uviedol viac svetla aj k netradičnej ŠPZ-tke – Drobček.

„Od septembra 2008 sme jazdili na kĺbovej Karose a cestujúci jej dali meno Školáčik. Teraz už približne 2,5 roka jazdíme na Drobčekovi a aj keď má 15 metrov, predsa je menší. V Prešove prebiehal Svet na kolesách a tam robili na počkanie tieto špz-tky. Manželke sa síce cena nepáčila, no hovorím jej, že to nie je pre mňa, ale pre Drobčeka,“ zakončil Peter, ktorý na trase Prešov – Bardejov pracuje siedmy rok. Vo fotogalérii sa môžete presvedčiť, že Petrovi humor skutočne nechýba.

Čítajte tiež:

Veselý vodič SAD Peter z Prešova: Cestujúcim ako nováčik na linke povedal, že sa ho nezbavia :-)

20 najlepších východniarskych výrazov: Ruku na srdce, ktoré denne používate vy? :)

Hasič Ďodik z Kendíc vám potrhá bránice: Smeje sa na ňom už celé Slovensko :) VIDEO

foto: archív pd

Prešovčan Peter je vodičom SAD: Pri práci aj mimo nej ho humor neopúšťa!
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM