Ľubomír Hudačko Rôzne

Veľké vyhodnotenie novinárskej súťaže: Toto sú najlepšie stredoškolské časopisy nášho kraja!

Prešovskí novinári z Regionálnej kancelárie Slovenského syndikátu novinárov a Prešovský samosprávny kraj vyhodnotili súťaž o najlepší stredoškolský časopis Prešovského kraja. Nestratili sa ani účastníci z metropoly Šariša, na týchto pozíciách sa umiestnili!

Ilustračný obrázok k článku Veľké vyhodnotenie novinárskej súťaže: Toto sú najlepšie stredoškolské časopisy nášho kraja!
Zdroj: TASR

Víťazom sa stal časopis Gymoš zo Spojenej školy Juraja Henischa v Bardejove.

„Druhé miesto získalo Gymnázium Terézie Vansovej zo Starej Ľubovne s časopisom Gymploviny. Na treťom mieste sa umiestnili tri časopisy – Fonendoskop Strednej zdravotníckej školy v Poprade, Speculum Evanjelickej spojenej strednej školy v Prešove a Gymsurfer vranovského gymnázia,“ vyhodnotil člen poroty, novinár a autor myšlienky Ján Jacoš. O víťazoch rozhodovala päťčlenná porota zložená z novinárov, predsedníčkou bola hovorkyňa predsedu Prešovského samosprávneho kraja Veronika Fitzeková.

Jacoš uviedol, že porota udelila aj tri špeciálne ceny. Cenu za grafiku získal časopis Elán Strednej odbornej školy v Lipanoch,** cenu za literárnu prílohu Literárna exkurzia si odniesol časopis Súkromnej strednej odbornej školy Elba z Prešova** a cenu za najlepší článok časopis Speculum za článok Michala Adama z Ďalekého kraja Kataru.

Novinári z regionálnej kancelárie SSN odpovedali na otázky účastníkov súťaže v Knižnici P. O. Hviezdoslava v Prešove, kde sa zároveň uskutočnil workshop. Študenti sa pýtali najmä na najčastejšie chyby, ktorých sa v časopisoch dopúšťajú i na rady skúsených novinárov. Regionálna kancelária Slovenského syndikátu novinárov v Prešove a PSK vyhlásili súťaž stredoškolských časopisov v marci tohto roka. Do súťaže sa prihlásilo 18 časopisov z východného Slovenska.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM