Ľubomír Hudačko Správy

Veľká premiéra prvákov na prešovskej pegečke: Takto prežívali svoj deň D!

Koniec leňošenia, nastáva čas učenia a ranného vstávania. Desiatky prvákov, ktorí svojich nových spolužiakov uvidia po prvýkrát prišli aj Pedagogickú a sociálnu akadémiu v Prešove. Zavítali sme medzi nich na otvorenie nového školského roka.

Ilustračný obrázok k článku Veľká premiéra prvákov na prešovskej pegečke: Takto prežívali svoj deň D!
Zdroj: Dnes24.sk

Zatiaľ čo dva mesiace si mohli pospať dlhšie, od septembra prechádzajú na školský režim. Prváci z Pedagogickej a sociálnej akadémie v Prešove sa pred školou zišli už o 9:00. Novým žiakom sa prihovorila riaditeľka školy Oľga Vavreková, ktorá im popriala veľa úspechov v štúdiu.

Po predstavení novicov v učiteľskom zbore sa dievčatá potešili štyrom novým prvákom, chlapcom. Je totiž známe, že na škole ich mnoho nie je. Na tvárach žiakov príliš obavy badať nebolo, viackrát zaznel potlesk a veselé ískanie najmä na znak uvítania mladých profesorov. Obavy z toho, čo ich na pegečke neminie študenti najavo nedávali.

Prvákov sme sa tesne po príchode do tried opýtali na ich dojmy z novej školy. „Odmala chcem byť učiteľkou a preto nemám problém so vstávaním a prepínaním na školský režim. Som rada, že sa môžem tešiť na nové tváre. Trému nemám,“ povedala Natália z 1.A. S menšími obavami vstúpila na pôdu školy Daniela z 1.C, no potom tréma opadla: „Pocit mám zmiešané, ešte neviem, čo všetko ma čaká. Ale počula som, že sú tu dobrí učitelia. Snáď ma moje informácie nesklamú,“ hodnotila.

V našej foto a videogalérii si môžete pozrieť, ako vyzeral začiatok školského roka z Pedagogickej a sociálnej akadémie.

Čítajte tiež:

Prešovská exučiteľka otvorene o svojich skúsenostiach: Nikola to u nás zabalila, odišla do Kanady

Študenti na prešovskej pegečke s úsmevom aj očakávaniami: Tu sú prvé foto!
10
Galéria
Na prvý deň školského roka prišli aj s úsmevom: Študenti na pegečke v obrazoch!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM