Rôzne

V sobotu bude v Prešove rušno: Posilnia hromadnú dopravu, na programe sú dve veľké akcie!

Dopravný podnik mesta Prešov posilní v sobotu 2. septembra MHD v smere na Solivar a k areálu Prírodného kúpaliska Delňa.

Ilustračný obrázok k článku V sobotu bude v Prešove rušno: Posilnia hromadnú dopravu, na programe sú dve veľké akcie!
Zdroj: TASR/Martin Baumann , TASR/Milan Kapusta

V sobotu 2. septembra 2023 sa v Prešove uskutočnia rovno dve veľké podujatia. Prvým je 5. ročník Dňa soli na Solivare, druhým je nový hudobný festival Helfest v areáli Delne. Dopravný podnik mesta Prešov preto avizuje posilnenie spojov MHD do týchto lokalít. Informoval o tom prešovský magistrát na svojom webe.

Deň soli

„Premávať bude mimoriadna okružná linka 1A v okruhu Solivar – Sekčov – Rusínska – Čierny most – Žel. stanica – Šváby – Solivar. Spolu s linkou 1 budú v spoločných úsekoch tvoriť následný 15-minútový interval. Cestujúcim odporúčame využiť zastávku Múzeum Solivar, ktorá je bližšie k múzeu a je na nej aj automat na cestovné lístky. Na tejto linke platí Tarifa MHD v Prešove,“ uvádza magistrát na margo Dňa soli.

Súčasťou tohto tradičného podujatia bude kultúrny program aj rôzne sprievodné aktivity pre celé rodiny.

Helfest

„Linky MHD budú posilnené podobne ako počas Dobrého festivalu. Premávať bude linka X na trase Delňa – Šváby – Škára – Žel. stanica – Kuzmányho – Rusínska – Sekčov – Delňa. Oproti Dobrému festivalu bude linka X posilnená ešte viac a sú zabezpečené aj mimoriadne spoje, ktoré pokračujú až na Sídlisko III. Zároveň majú vybrané spoje zabezpečený na železničnej stanici prípoj na nočné spoje,“ informuje radnica s tým, že preprava na linke X bude bezplatná a preprava na nočných spojoch sa bude riadiť platnou Tarifou MHD v Prešove.

Návštevníci podujatia sa môžu tešiť okrem iných aj na kapely Horkýže Slíže, Heľenine Oči či na moldavskú rockovú formáciu Zdob și Zdub.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM