Kultúra

V Prešove uvidíme divadelný súbor z Francúzska: Predviedie sa s hrou v slovenčine

V Prešove uvidíme divadelný súbor Tamerantong! z francúzskeho Saint–Denis. Viac ako 20 hercov odohrá rebelantskú poviedku z ciest a kočovania.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove uvidíme divadelný súbor z Francúzska: Predviedie sa s hrou v slovenčine
Zdroj: TASR

Divadelný súbor Tamerantong! z francúzskeho Saint–Denis vystúpi v piatok 20. apríla v Divadle Alexandra Duchnoviča (DAD) v Prešove. Uvidíme tu poviedku pod názvom Cigánka Lorda Stanleyho. Informovala o tom hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja Daša Jeleňová.

Divadelný súbor Tamerantong! je vo Francúzsku veľmi populárny. Už 25 rokov pracuje s mládežou v Paríži a zakladá súbory, ktoré združujú deti a tínedžerov zo všetkých sociálnych a kultúrnych vrstiev, ako aj dospelých profesionálnych hercov. Svojou tvorbou sa vracia k tradičným rozprávkam a legendám, do ktorých vnáša aktuálnosť súčasných problémov, povedala Jeleňová. Súbor s uvedeným titulom putuje po Francúzsku už päť rokov a jeho predstavenie videlo 13 000 divákov.

Príbeh je inšpirovaný ľúbostnou legendou z Provance a poukazuje na postoje našej spoločnosti voči cudzincom a ľuďom iného etnika. Poetické predstavenie s prvkami komiksu a rock'n'rollu ponúka zábavu a pestré, takmer surrealistické dobrodružstvo pre rôznorodé publikum.

Jeleňová doplnila, že turné po Slovensku sa zrodilo zo stretnutia Divadla Tamerantong! s hudobno-tanečnou skupinou mladých Rómov z východosloven­ských osád Kesaj Čavé. Teatrálne turné na spôsob Emira Kusturicu je sympatické v tom, že všetky vystúpenia na Slovensku si francúzski herci naštudovali v slovenčine. Francúzsky súbor odohrá v Divadle Alexandra Duchnoviča 20. apríla dve predstavenia, o 10.00 h pre študentov stredných škôl a o 18.00 h pre verejnosť.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM