Ľubomír Hudačko Správy

V Prešove sa spúšťa jedinečný projekt: Poznaj svojho policajta!

Prešov spúšťa jedinečný projekt s názvom Poznaj svojho policajta. Ten má pomôcť k bezpečnosti obyvateľov a plánuje sa aj jeho ďalšie rozširovanie a dopĺňanie.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove sa spúšťa jedinečný projekt: Poznaj svojho policajta!
Zdroj: TASR

Ide o projekt, ktorý má zvýšiť bezpečnosť v uliciach a pomôže naďalej zabezpečovať verejný poriadok a prevenciu kriminality. Okrem všetkých prešovských ulíc budeme môcť nájsť svojho pochôdzkara aj na webe.

„Na to, aby sme sa cítili v našom meste dobre, potrebujeme tiež pocit bezpečia,“ povedala primátorka Andrea Turčanová, ktorá tento zámer deklarovala ešte vo svojom volebnom programe.

Vzájomné poznanie občana s policajtom

Podľa jej slov sa preto posilnili pešie hliadky príslušníkov Mestskej polície v Prešove, pričom hlavným cieľom je, aby každý občan poznal policajta, ktorý má okolie jeho bydliska pod drobnohľadom. „Mojou snahou bolo, aby ľudia poznali mestských policajtov, aby mali voči nim dôveru a aby mestskí policajti, naopak, zasa poznali občanov a svoju mestskú časť, v ktorej vykonávajú svoju službu,“ uviedla primátorka.

Mestská polícia tak rozdelila Prešov na tri policajné obvody podľa pracovísk Mestskej polície a 50 okrskov, ktoré zahŕňajú 399 ulíc na celkovej ploche 71 km2. „Policajt tak bude detailne poznať svoj okrsok, ako aj problémy tej ktorej lokality,“ uviedol náčelník MsP Ján Andrejko, ktorý tento krok vníma ako priblíženie sa k občanovi.

Prešov sa môže pochváliť ako jediné mesto

Príslušníci MsP tak budú podľa jeho slov priamo zodpovední za verejný poriadok v pridelenej časti, čím sa aj zlepší kontakt s občanmi a zároveň ponúkne okamžité riešenie problémov, ktoré život v meste prináša. S týmto projektom sa zároveň od piatku 7.8. spúšťa aj prepojenie virtuálneho zobrazenia zoznamu príslušníkov MsP na web-stránke mesta spolu s ich fotografiami, číslami, ako aj odklik na ulicu, za ktorú daný príslušník zodpovedá.

Prešov sa oproti iným mestám môže ako jediné pochváliť systémom v takom širokom rozsahu informácií umožňujúcim vyhľadávanie, vygenerovanie výstupu do formátu excel, PDF, xml a vo všeobecnosti pracovať v tomto systéme ako s bežnými dátami a ďalej ich spracovať.

Ďalšou témou je prehľadné zverejnenie všetkých 37 kamier s lokalizáciou v mape, ktorá prináša komplexné informácie o monitorovacích zariadeniach, ich typ, umiestnenie a monitorovanú zónu. Ambíciou mesta je tento systém zverejňovania egov.presov.sk rozširovať a dopĺňať o ďalšie zaujímavé a užitočné informácie. Prešov má v súčasnosti 78 príslušníkov Mestskej polície v Prešove.

Čítajte tiež:

Developer prezradil, koľko džobov prinesie obchodný komplex Eperia: Rátať sa budú v stovkách!

Dekan farnosti sv. Mikuláša v Prešove otvorene: Toto sú dôvody, prečo na Kalvárii platia zákazy

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM