Správy

V Prešove sa pri pamätníku pripomenul Sviatok práce: Poslanec hovoril o rozkrádaní

Sviatok práce si pripomenuli aj v Prešove. Pri pamätníku Červenej armády sa spomínalo na predošlý režim a od poslanca padli slová aj o rozkrádaní.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove sa pri pamätníku pripomenul Sviatok práce: Poslanec hovoril o rozkrádaní
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Pri Pamätníku Červenej armády na Hlavnej ulici poslanec Prešovského samosprávneho kraja Ivan Hopta uviedol, že vyzýva vládu, aby zasiahla proti všetkým zlodejom, klamárom a podvodníkom, ktorí rozkradli a ešte stále rozkrádajú národné bohatstvo vybudované predošlými generáciami v čase socializmu.

„Dnešné generácie môžu už len snívať o lacných bytoch, úplne bezplatnej zdravotníckej starostlivosti vrátane liekov, plnej zamestnanosti, normálne fungujúcom školstve, bezpečných uliciach, dobrých medziľudských vzťahoch, ale aj o lacných a zdravých potravinách či o dobre fungujúcom poľnohospodárstve a priemysle, ale najmä o sociálne spravodlivom spoločenskom systéme,“ uviedol vo svojom príhovore Hopta.

Ako ďalej doplnil, aj socializmus mal chyby. Podľa neho bolo toto obdobie pre mnoho občanov lepším a humánnejším zriadením. „Bolo to zriadenie, ktoré zaručovalo ľuďom nielen prácu, ale aj ľudskú dôstojnosť, čo sa o dnešnom kapitalizme nedá povedať,“ dodal s tým, že dôchodcovia často nemajú peniaze na lieky, mladá generácia odchádza zo Slovenska za prácou, rovnako poukázal aj na nízke platy robotníkov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM