Ľubomír Hudačko Rôzne

V Prešove sa nebude vítať len nový rok: V centre mesta odhalia aj špeciálne logo

Už sa to blíži, aj Prešovčania pomaly odratávajú posledné hodiny starého roka. Na Hlavnej sa však nebude vítať len jeho nástupca, ale aj špeciálne logo.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove sa nebude vítať len nový rok: V centre mesta odhalia aj špeciálne logo
Zdroj: TASR

Silvestrovský program začne na pešej zóne o 22:00, z účinkujúcich sa Prešovčania môžu tešiť na skupiny Heľenine oči či G.O.D.´s. Prvé sekundy Nového roka 2017 budú Prešovčania vítať ohňostrojom a súčasťou osláv bude aj novoročná zdravica primátorky mesta. Po polnoci čaká Prešovčanov diskotéka približne do 01:00.

Logo mesta

„Špecialitou prvých momentov roku 2017 bude odhalenie loga mesta Prešov, ktoré bude používané počas celého roka v súvislosti so 770. výročím prvej písomnej zmienky o Prešove. Uskutoční sa po ohňostroji a oslavujúci Prešovčania ho uvidia stvárnené pomocou pyrotechnických efektov a ohňa,“ prezradil chystanú novinku tlačový referent Msú v Prešove Milan Grejták. Ako dodal, v meste bude počas silvestrovských osláv pre potreby zabezpečenia verejného poriadku posilnená hliadková činnosť mestskej polície všeobecne na celom území, najmä však v jeho historickej časti.

„Pri používaní pyrotechniky platia v Prešove zásady v zmysle platnej legislatívy, mesto však vyzýva občanov, aby v tejto súvislosti prihliadali na zásady bezpečnosti, a aby boli voči sebe disciplinovaní a tolerantní,“ dodal Grejták.

Uzávierka Hlavnej

Navyše, cestujúci MHD by si mali preštudovať cestovný poriadok, pretože v súvislosti s konaním silvestrovských osláv sa chystá úplná uzávierka Hlavnej ulice. „Stane sa tak 31.12.2016 od 22:00 do 01.01.2017 do 02:00. A to v úseku od križovatky s Jarkovou ulicou po križovatku s ulicou Hurbanistov v obidvoch smeroch,“ konkretizoval referent.

Ďalším ozvláštnením silvestrovského diania v centre mesta budú ešte anjeli z dielne známeho rezbára Milana Krajňáka.

Povzbudenie anjelmi

„V centre Prešova vystaví od 15:30 svoju umeleckú tvorbu. Tá v v sebe skrýva aj pridanú hodnotu duchovného anjelského posolstva. Počas silvestrovského programu na námestí teda budú môcť Prešovčania okúsiť čaro diel, ktoré sa tak stanú „anjelským povzbudením“ pri vstupe do roku 2017,“ zakončil Grejták.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM