Ľubomír Hudačko Rôzne

Spoveď Prešovčanov: Ako budeme tráviť tohtoročný Silvester!

Ani sme sa nenazdali a Silvester je už za dverami. Zisťovali sme u obyvateľov Prešova, ako a kde ho budú tráviť. Možno ich plány inšpirujú aj vás.

Ilustračný obrázok k článku Spoveď Prešovčanov: Ako budeme tráviť tohtoročný Silvester!
Zdroj: TASR

Silvester je tu už čo nevidieť. Je preto najvyšší čas sa zamyslieť, ako a kde budete tráviť čas na prelome starého a nového roka. Niektorí z vás už určite majú v hlave jasno, iní sa zase stále nerozhodli. My sme zisťovali silvestrovské plány Prešovčanov, ktoré vás možno inšpirujú.

Zábava na chate

Silvester sa už tradične spája s trávením posledných chvíľ roka s najbližšími a priateľmi. Presne to má v pláne Miroslav (29), ktorý zvolil túto alternatívu už dávnejšie. „Nič lepšie, ako ísť sa so známymi zabaviť na chatu nepoznám. Pozrieme sa do Drienice a užijeme si posledný deň roka príjemnou žúrkou,“ teší sa na Silvester na Šariši.

Silvestrovský beh

Pre zmenu športom posledný deň roka odštartuje priamo v Prešove Štefan (33). Od rána sa totiž bude konať Silvestrovský beh. „Sedem kilometrov nie je tak veľa, aby som pre seba niečo nespravil aj v závere roka. Myslím, že to človeka dobre nabudí po vianočných hodoch a najmä vzhľadom na posledné hodiny dňa, ktoré budem ešte mať pred sebou,“ smial sa Prešovčan. Dané podujatie štartujte od 10.00 hod. a zraz je plánovaný pri Základnej škole na Šmeralovej ulici.

Silvester na hrade

Ďalší tip na strávenie finišu roka nám prezradila Silvia. Tá plánuje Prešov vymeniť za susedný Veľký Šariš. „Na hrade sa bude konať Silvester, ktorý si s partiou určite nenechám ujsť. Mám rada turistiku a preto sa tam vyberieme z mesta peši. A bude to stáť za to,“ priblížila svoje plány. Silvester na hrade vo Veľkom Šariši začne od 11.00 hodiny a každý účastník dostane malú pozornosť. Chýbať nebude ani táborák a teplý čaj na zohriatie.

V centre mesta

Pavol (28) sa pre zmenu bude zabávať v centre Prešova. Dovtedy strávi čas v niektorom z miestnych podnikov, keďže program v centre nášho mesta štartuje až od 22.00 hodiny. „Ja sa určite sa pôjdem pozrieť na Hlavnú, čo sa tam bude diať. Samozrejme, najviac som zvedavý na ohňostroj. Dovtedy však budem tráviť čas niekde blízko v bare. Rok 2016 celkovo nebol pre mňa veľmi príjemný, o to viac sa teším na jeho záver,“ povedal a tieto slová doplnil aj jeho kamarát František (28).

„Ja takisto v bare a potom sa presunieme vonku na ohňostroj. Mohlo by byť ale teplejšie, lebo v tej zime to bude ozaj na hrane,“ zdôveril sa.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM